Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката

БНР Новини
Дора Прангаджийска.
Снимка: личен архив на Дора Прангаджийска

Наскоро на пазара се появи книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката”. Дора Прангаджийска е първият автор в България, който пише по темата за осиновяването през призмата на личния опит. Работата като психотерапевт помага на Дора да преодолее трудностите към поетото предизвикателство и да достигне до вътрешна удовлетвореност.
Дора Прангаджийска гостува в рубрика „Радиоавтограф” на неделното издание на „Семейно радио”. Тя сподели как темата за осиновяването навлиза все повече в живота ни и вълнува не само пряко засегнатите, но и обществото като цяло. Основен акцент, авторката постави върху преживяванията: Моята лична история е една врата към справянето с особеностите на всеки един осиновен човек, произтичащи от раздялата с биологичната майка и отглеждането в ново семейство.
За тайните и горчивината, която носят те, за кризите и семейството като спасителен пояс, за осмислянето и решението на вътрешните конфликти може да чуете повече от психотерапевта Дора Прангаджийска в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна