Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Вечният глас на Тракия: Недялка Керанова... последното интервю

Убеден съм, че Недялка Керанова (1941-1996) няма нужда от представяне. Достатъчно е да си припомним песни като „Караджа дума Русанки”, „Хранила мама, гледала”, „Стоян в механа седеше”, „Заради тебе Гроздано”, „Марко Дафинка продума”... Повече от пет..

публикувано на 30.07.18 в 15:45
Геновева Пътекова

Моето семейство: Фамилията на Геновева Пътекова

В рубриката „Моето семейство“ ви разказахме историята на една стара калоферска фамилия. Геновева Пътекова сподели спомени за нейния богат род – производители на рози и калоферски пелин.

публикувано на 23.07.18 в 10:35

Елица и Яна Попови в „География на сетивата“: с една дума – Приключение

Как изглежда един нормален ден за вас? Ставате сутрин, може би пиете кафе или пък чай, може би не; отивате на работа, на училище, на лекции; прибирате се, хапвате, отивате на кино, театър или си оставате вкъщи. И отново същото на следващия ден. В рубриката..

публикувано на 04.07.18 в 11:45
Валентина Деспотова и Васил Виденов – дует на сцената и в семейството

Обич и песен: Музикалното семейство Валентина Деспотова и Васил Виденов

Повече от 30 години народната музика свързва двама представители на певческата традиция от Западна България – съпрузите Валентина Деспотова и Васил Виденов. Запознават се на сцената и до ден днешен песента е спътник в живота им. През втората половина на..

публикувано на 03.07.18 в 10:15
Марин Василев, Калина Станева и Ирина-Миндова Василева (отляво надясно)

„Моето семейство“: Марин и Ирина Василеви

Срещнахме ви с едно семейство, което преоткрива радостта от естественото родителство и от важността бебето да бъде максималко близо до родителите си. В стремежа си да приложат старите традиции в съвремието ни, те създават серия от облекла, в които може да..

публикувано на 02.07.18 в 09:30
Съставът на квартет „Славей” днес: Светла Караджова, Кристина Карамфилова, Ваня Вакари и Лиляна Галевска

Лиляна Галевска: С майчините песни от Трънско обиколих четири континента

Семейството на Лиляна Галевска е пример за наследствено предаване на музикалната традиция. И това не е случайност. Нейната майка Ика Стоянова (1922-2014) е една от първите народни певици, запяла „на живо” по Радио София през далечната 1936 година. Родена и..

публикувано на 26.06.18 в 16:47

Певицата Мария Илиева с един специален неделен „Радиоавтограф“

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува поппевицата Мария Илиева. Съвсем наскоро тя стана майка и е много щастлива. Мария от дете е свързана с музиката. Майка й и баща й са диригенти, а самата тя се посвещава на това изкуство от петгодишна. Излиза на голяма..

публикувано на 25.06.18 в 15:43
Неапол

Да изпиеш сутрешното си кафе в Неапол

„Срещи в скайпа“ ни отвеждат в приказния Неапол, в компанията на Антоанета Алексова, която от 12 години живее и работи там. Тя ще ни „разходи“ из прекрасния исторически център, където ще изпием сутрешното си кафе и ще се полюбуваме на безоблачния Везувий...

публикувано на 25.06.18 в 14:51
Тодор, Ася и Радослав Рачеви (отляво надясно)

Моето семейство: Ася, Радослав и Тодор Рачеви

Ася и Радослав Рачеви се запознават по време на студентските си години във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където изучават Актьорско майсторство за куклен театър при доц. Димитър Стоянов. Следват много общи проекти в театъра и озвучаването на редица сериали, филми..

публикувано на 21.06.18 в 11:35

Комедиантът Иван Кирков с един специален „Радиоавтограф“

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува Иван Кирков – известен комедиант, популярен сред тези, които обичат стендъп комедията. След като завършва УНСС, заминава за Виена, където участва в стендъп комедийни вечери. Завръща се в България и основава първия..

публикувано на 12.06.18 в 13:15