Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации
Село Момчиловци

Историята на дядо Стоян от село Момчиловци

В рубриката „Моята история“ – съвместен проект с гражданска платформа „Move.bg”, ви разказваме интересни родови истории. Тази ще ви отведе в родопското село Момчиловци, откъдето е дядо Стоян. Той е на 90 години, но се чувства млад, здрав и пълен със сила...

публикувано на 20.11.17 в 16:15
Светилищният комплекс край с. Небеска в Източните Родопи

За непознатите кътчета из България

В рубриката „География на сетивата“ ни гостува едно пътешественическо семейство – Лидия Целова, адвокат, и Николай Нинов, журналист и писател. Ако времето позволява, не остава уикенд, в който да си стоят в къщи. Набелязват си маршрут и тръгват из България...

публикувано на 20.11.17 в 15:25
Захари Недялков, Калина Станева, Виктория Недялкова и дъщеря им Кристина (отляво дясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Моето семейство: Захари и Виктория Недялкови

Срещнахме ви със Захари и Виктория Недялкови – едни от създателите на инициативата „Към върха“, която води хора в неравностойно положение сред природата. Той е планински спасител от 1994 г., а днес е метеорологичен наблюдател в станцията на НИМХ на връх..

публикувано на 20.11.17 в 11:05

Едно многодетно семейство в България – авантюризъм

Отговорност или желание се изисква, за да отгледаш три деца днес тук. Чуйте историята на Мая Стайкова, Пенко Иванов и техните три деца – Ная, Рания и Петър.

публикувано на 13.11.17 в 16:10

За изкуството в публичното пространство

В рубриката „Домът – цветно“ ще се пренесем в столичния парк „Заимов“, за да научим повече за образователния проект „Опити – добавена реалност“. Може ли изкуството реално да се превърне в част от живота на града и как ще стане това? За изкуството в..

публикувано на 06.11.17 в 15:45
Монахът Фунсо Нямгал от Бутан

За щастието като ежедневие

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува монахът от Бутан – Фунсо Нямгал. Това е първото му посещение в държава от Източна Европа. Той обикаля света, среща се с различни хора и ги учи на щастие. Всички искаме да го постигнем, но в забързания ден, забравяме за..

публикувано на 06.11.17 в 13:35

Историята на Асен Йорданов – първия български авиатор

В рубриката „Моята история“ – съвместен проект с гражданска платформа „MOVE.BG”, ви разказваме интересни родови истории, историите на вашата къща, улица, град. Всяка една от тях е част от общата ни история. Днешната е достойна за сценарий на филм. Ще ви..

публикувано на 06.11.17 в 11:44
Люба Златева, Калина Станева и Цвета Златева в студиото на програма „Христо Ботев“.

Моето семейство: Люба и Цвета Златеви

В „Моето семейство“ ви срещнахме с две сестри – Люба и Цвета Златеви, които имат обща мисия – помощ за съвременните родители да отглеждат децата си без стрес и с помощта на квалифицирани детегледачки. С тях си поговорихме за това с какви проблеми се..

публикувано на 06.11.17 в 10:35
 Ади, Милен, Стефани и Милена Цанови (отляво надясно).

Любовта и сплотеността побеждават и най-тежките битки

В „Моето семейство” ни гостуваха Ади, Милен, Стефани и Милена Цанови - едно задружно семейство, което се изправя пред тежкото изпитание да води битка и да победи коварна болест. Битка за най-ценната придобивка, която ни е дадена, наречена „Живот”.

публикувано на 31.10.17 в 12:45

Да обиколиш Северна Корея

В рубриката „География на сетивата” ни гостуват Веселин и Мартина Дробенови. Двамата са пътешественици и избират интересни дестинации за техните пътувания. Една от тях е доста необичайна и на пръв поглед страшна. Това е Северна Корея. Държава, за която не..

публикувано на 30.10.17 в 15:30