Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Дигитално-медийната грамотност на децата

Днешните дигитални деца определено говорят на „ти” с технологиите. Това обаче не означава, че техническите им умения са свързани с наличието на дигитално-медийни познания. Умението да проверяват и подбират правилно информацията, критичното мислене и..

публикувано на 24.02.18 в 11:15
Д-р Стоян Маринов

Кое е второто най-разпространено заболяване в денталната медицина

Здравето е изключително важно за сплотеното и щастливо семейство. Ето защо в предаването „Семейно радио” отново ви срещаме със стоматолога д-р Стоян Маринов. Той ще ни разкаже кое е второто най-разпространено заболяване в денталната медицина и какви мерки..

публикувано на 22.02.18 в 13:08
Дарин Маджаров, създател на „Уча.се”

Дарин Маджаров: Най-интересното тепърва предстои

Тази неделя в предаването „Семейно радио” ви срещнахме с Дарин Маджаров. Неговата история започва така: като студент в чужбина решава да помага на сестра си за домашните в училище. За целта, записва видео уроци, които ѝ изпраща през скайп. И така на шега,..

публикувано на 21.02.18 в 15:05
Сила и справедливост - това се изисква, когато си родител на две момчета близнаци, едното от които е с тежката диагноза „церебрална парализа”

„Моето семейство”: Георги Трендафилов и Анита Кънчева

Разказхме ви историята на Анита Кънчева и Георги Трендафилов. Те са родители на близнаците Стефан и Живко, единият от които е със заболяването „церебрална парализа”. Деца - близнаци, а с различна участ и различна съдба, които поставят на изпитание силата и..

публикувано на 21.02.18 в 13:20

Историята на един от последните майстори на гайтани

Гайтанджийските чаркове в Етнографския музей на открито „Етър” в град Габрово все още работят. Технологията е стара, още от XIX век. Машините, които водата задвижва са на повече от 150 години. Освен изплитането на гайтана, наричан „дванайстак”, защото..

публикувано на 19.02.18 в 15:16
Екипът на „Семейно радио”

Честит рожден ден, Семейно радио!

Осем години като семеен празник е Тенекиена сватба. Това наименование подсеща, че семейният живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидневието. В изминалата година ние доста пипнахме в нашата кухня, попроменихме „Семейно радио” с..

публикувано на 16.02.18 в 15:35

Детските онлайн профили - риск или обичайна практика

70 % от децата между 9 и 12-годишна възраст отчитат голяма активност в социалните мрежи. Предимно чрез профилите си във фейсбук. В много от случаите родителите са тези, които ги създават. С идеята по този начин да контролират децата си, без да налагат..

публикувано на 15.02.18 в 09:30

Хакуна Матата

Или в превод от суахили означа „Нямаш грижи. Освободи се от всякаква тревога”. Този израз е популярен за жителите на Занзибар и Кения. Петя Митева е наш специален гост в рубриката „География на сетивата”. Тя се завърна наскоро от остров Занзибар, който..

публикувано на 13.02.18 в 09:30
Ралица Големанова и Николай Стефанов, за които правенето на документално кино и любовта вървят ръка за ръка ...

„Моето семейство”: Ралица Големанова и Николай Стефанов

Гости: Ралица Големанова и Николай Стефанов. Тя е сценарист, той - режисьор и оператор. Двамата освен връзка, създават и продуцентска къща и документални филми. Един от тях е „Остриета” и имаше своята премиера през измината седмица. Филм за революционерите в..

публикувано на 12.02.18 в 10:10

„Музикалното изкуство има силата да облагородява човека”: Композиторът Ташо Барулов на 60 години

От десетилетия музикалният фолклор дава творческо вдъхновение на изтъкнати наши изпълнители, композитори, диригенти. Българската композиторска школа в полето на народната музика днес има свои последователи. Сред тях е композиторът Ташо Барулов –..

публикувано на 09.02.18 в 17:45