Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации
Фотоколаж: Георги Журков, Станини Дешева, мемориал на таврийските българи в гр. Добрич

„Моята история“ – Георги Журков и съдбата на таврийските българи

Често мислим за българската история само в рамките на съвременните граници на държавата, т.е. процесите тук, събитията тук, личностите тук. Има обаче хора, които определят идентичността си като българска, но живеят в някои случаи на хиляди километри...

публикувано на 24.05.18 в 08:25

Михаил Стефанов от „Мини машини“ в „Семейно радио“

Какво е да си „щрегар“? Не се изненадвайте, ако не знаете думата, и екипът на предаването ни се учуди. Според видинско-монтанския диалект „щрегар“ е човек, който е енергичен, винаги нащрек, с две думи – не стои дълго без занимание. Събеседникът ни..

публикувано на 23.05.18 в 12:13

Журналистът Георги Тошев – за избора да живееш „шеметно“ и да колекционираш спомени и преживявания

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува Георги Тошев – журналист, телевизионен водещ и писател. Роден е в град София. Завършил е филология и журналистика. Специализирал е в Ню Йорк. Дълги години работи в печатните медии, но проектът, който му носи..

публикувано на 14.05.18 в 15:17

Шеф Андре Токев и Елиза Токева - между кулинарията и изкуството

В рубриката „Моето семейство“ гостуват шеф Андре Токев и неговата дъщеря, актрисата Елиза Токева. Те разказаха за съвместните си проекти, магията на добрата храна и как тя се съчетава с изкуството в един семеен тандем.

публикувано на 12.05.18 в 10:05

Легендарният Симо Лазаров в "Радиоавтограф"

В неделните празнични часове в студиото на "Семейно радио" гостува композиторът Симо Лазаров. След отбелязването на неговия 70-годишен юбилей преди два месеца в Центъра за култура и дебат „Червената къща" и Нов български университет, където преподава, идва..

публикувано на 09.05.18 в 12:13
Геновева Пътекова

Моето семейство: Фамилията на Геновева Пътекова

В рубриката „Моето семейство“ ви разказахме историята на една стара калоферска фамилия. Геновева Пътекова сподели спомени за нейния богат род – производители на рози и калоферски пелин.

публикувано на 02.05.18 в 14:00

Актьорът Михаил Петров със специален радиоавтограф в „Семейно радио“

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува актьора Михаил Петров. Децата го познават много добре от състезанието „Златната ябълка“, а по-големите слушатели от пиесите на Радиотеатъра. Роден е в Хасково по стечение на обстоятелствата, но израства и живее..

публикувано на 02.05.18 в 11:27

За забравените истории

Във втория том на „България в потури, но с цилиндър“ на Петя Александрова са включени разкази, които ни показват колко ирония и парадокси има в миналото и каква малка част от това минало познаваме. Първият том съдържаше 50 истории, втората книга..

публикувано на 01.05.18 в 08:25

„Радиоавтограф“ в неделя от писателката Петя Кокудева

В последния ден от първия Софийски международен литературен фестивал, посветен на деца и младежи, в студиото на „Семейно радио“ „радиоавтограф“ ни дава писателката на книги за деца Петя Кокудева. В свое интервю Астрид Линдгрен казва: „Не искам да пиша за..

публикувано на 24.04.18 в 08:50

Шипковата къща в Казанлък – разказ в „Моята история“

Може би магии не съществуват. Може би като магия интерпретираме особеното чувство при съприкосновението с нещо специално – спомен, хрумка, любима вещ, странно място. И всеки път, когато попаднем на това особено чувство, се убеждаваме, че магия не е само..

публикувано на 24.04.18 в 08:45