Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45
Част от корицата на книгата

Фредрик Бакман за семейните отношения

Новият роман на шведския журналист и писател Фредрик Бакман - „Нещата, които синът ми трябва да знае за света“, ни предлага един ироничен поглед към семейните взаимоотношения - как се ражда обичта между баща и син, как укрепват взаимоотношенията между..

публикувано на 15.10.18 в 13:30
Зелена архитектура - Покрив-градина

Деца стават архитекти в тематична работилница

Архитектура за деца предоставя работилницата към Съюза на архитектите в България всяка събота от 10.00 до 11.30, от 13.00 до 14.30 и от 15.00 до 16.30 часа. Програмата е структурирана в 10 теми, които обхващат композиция, функция на сградите и история..

публикувано на 12.10.18 в 13:32
Владимир и Гергина Дворецки

Там, където музиката е в кръвта на хората

В това издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“ гостува едно семейство, в чийто живот пътуването има централно място. Това са Гергина Дворецка и Владимир Дворецки. Гергина е наш дългогодишен колега, а Владимир също е..

публикувано на 09.10.18 в 15:39
Евгения Ходкевич, Мартина Кръстева и Борис Енев (отляво надясно)

Моето семейство: Архитектите Евгения Ходкевич и Борис Енев

В Международния ден на архитекта в рубриката „Моето семейство“ избрахме да ви срещнем с арх. Евгения Ходкевич и арх. Борис Енев. Те се запознават по време на следването си във Виена „преди повече от четвърт век“, както те самите определят, а тази среща..

публикувано на 08.10.18 в 09:30
Стефан Плачков, Калина Станева, Алина и Саша Плачкови и Любомир Тодоров (отляво надясно)

Моето семейство: Стефан, Алина и Саша Плачкови

Белгийката Алина, Стефан и Саша Плачкови (по-известни като трио Плачкови) - за цирковото изкуство, сцената, новият им спектакъл La Comedia, вдъхновен от внучката на Чарли Чаплин и една над 20-годишна международна любов. Превод в ефир: Любомир Тодоров

публикувано на 03.10.18 в 14:37

Един специален радиоавтограф в Деня на преводача от Мая Ценова

В международния ден на преводача, своя специален радиоавтограф оставя Мая Ценова – поет, журналист, преподавател и преводач от арабски език. Започва да се занимава с арабистика през 1975 г. Всеки добър преводач, според нея трябва да обича езика, от..

публикувано на 02.10.18 в 10:15

„Срещи в скайпа“ на гости в Лондон

Ивет Вучкова, която работи и живее в Лондон, отваря вратите на своя дом, за да посрещне екипа на „Семейно радио“. Срещите в скайпа ни отвеждат в столицата на Великобритания, за да „изпием“  заедно с нея един вкусен английски чай. Преди осем години тя отива..

публикувано на 01.10.18 в 15:15

Професиите на бъдещето

С развитието на технологиите все повече се говори за това как ще дойде момент, в който те напълно ще ни изместят. Ще се появят т.нар. професии на бъдещето. Децата вече дори се запознават с тях в безплатните обучения на училищната „Телерик академия“...

публикувано на 01.10.18 в 11:55
Връх Мачу Пикчу

Екстракти от пътувания с Наталия Илиева

Представяме ви изключително любопитния разговор с нашата колега, дългогодишен музикален редактор в БНР и пътешественик Наталия Илиева. Поводът за него е посещението ѝ в Перу и живите спомени, с които се връща от там. Наталия Илиева е пътуващ човек..

публикувано на 26.09.18 в 13:20