Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации
Крис Захариев

Крис Захариев – неразказаните истории, които могат да променят света

„Трябва да сме благодарни, ако искаме да бъдем щастливи“… Това са думи на 19-годишния Крис Захариев, който беше наш специален гост в рубриката „Радиоавтограф“. Крис се занимава с много неща: документално кино, различни социални проекти, благотворителност..

публикувано на 23.05.17 в 15:25
Пазар в Станимака (сега Асеновград)

Две истории от Станимака

В рубриката „Моята история“ - съвместен проект с гражданска платформа „MOVE.BG”, ви разказваме интересни родови истории. Днес ще ви разкажем за две невероятни личности с корени от Асеновград, наричан някога Станимака. За тях ни разказва 15-годишната им..

публикувано на 23.05.17 в 14:32
Деян Миленков, Калина Станева и Наталия Миленкова в студиото на

Гости в "Моето семейство" са Деян и Наталия Миленкови

Гости в студиото са много креативни брат и сестра, които гледат на винила по един по-нов и различен начин. Преди 3 години, завладяни от Street изкуството, насочват своите идеи и услията си да създадат линия от чанти и аксесоари направени от стари плочи. Те..

публикувано на 22.05.17 в 11:10
Ваня Илиева

Живот на лодка

Когато си хиперактивен и животът ти предоставя множество предизвикателства за преодоляване, тогава започва приключението. Така започва историята на  Ваня Илиева, която се впуска смело напред, за да обиколи света, с лодки. И така до днес. Какъв урок получава..

публикувано на 18.05.17 в 10:47
Дочка и Красимир Андрееви

В "Моето семейство" гостува семейството на Дочка и Константин Андрееви

Предлагаме ви среща с едно ловешко семейство - това са музикантите Дочка и Красимир Андрееви. Повече от 50 години заедно , музиката е връзката и  духа на техния живот. Тя е изпълнител на стари градски песни, а той - преподавател по музика, композитор ,..

публикувано на 15.05.17 в 09:50
Родът Дохчеви

Родът Дохчеви от Нова Загора

В рубриката „Моята история“ - съвместен проект с гражданска платформа MOVE.BG, ви разказваме интересни родови истории. Тази ще ви отведе в Нова Загора, откъдето е родът Дохчеви. Това е част от семейната история на нашата колежка Станини Дешева, журналистка..

публикувано на 10.05.17 в 15:32
Една много малка част от Сидни.

Едно незабравимо пътешествие до далечната и загадъчна Австралия

В рубриката „География на сетивата“ ни гостуват нашите колеги Елиана и Николай Захариеви. Елиана е музикален редактор в програма „Христо Ботев“ и е един от основателите на предаването „Джаз +“, а Николай работи в програма „Хоризонт“ и любителите на джаза го..

публикувано на 09.05.17 в 16:10
Гавраил Гавраилов, Калина Колева и Веселина Николаева

Среща с двама влюбени, но не само един в друг, а и в традициите, природата и уникалността на българските региони

Разговаряме с двама влюбени, но не само един в друг, а и в традициите, природата и уникалността на българските региони – социолога и културолог Гавраил Гавраилов и неговата половинка Веселина Николаева – журналист, стоящ зад он-лайн платформата..

публикувано на 09.05.17 в 09:55

По стъпките на цивилизацията

Всеки епизод на етнографската рубрика за деца „Яйцето на света“, ви среща с близки и далечни култури, с различни празници, обичаи и вярвания по света и у нас. Този път ще тръгнем на една необичайна разходка във времето, която започва от Европейското..

публикувано на 28.04.17 в 09:20
Диляна Георгиева, Слав Иванов и Ирина Вълчанова в студиото на предаването (отляво надясно).

От Хондурас, през Коста Рика до Танзания

В рубриката „География на сетивата“ ни гостуват Диляна Георгива и Слав Иванов. И двамата обичат да пътешестват. За тях всяко едно пътуване е преживяване, пълно с прекрасни емоции, които никога не забравят. Обиколили са Африка, Южна и Северна Америка, а Слав..

публикувано на 25.04.17 в 17:10