Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на бебе с пневмония, починало в болницата в Асеновград, буйстваха в лечебното заведение

Снимка: БГНЕС

4-месечно бебе е починало в детското отделение на болницата в Асеновград. След трагичната новина, родителите и техни близки от ромската махала "Лозница" са окупирали входа на отделението и са изпочупили една от стъклените витрини на входа. Бързата намеса на болничната охрана е предотвратила по-сериозен инцидент.

Детето е било с двустранна бронхопневмония и е издъхнало вчера сутринта, след като пет дни е било лекувано в болницата.  Управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков обясни: 
Тежка бронхопневмония, която в последните часове и дни се е усложнила, въпреки проведеното лечение, и завършва фатално. Това е един от редките случаи години назад. За тези четири месеца за трети път пролежава в лечебното заведение, което означава, че най-вероятно това дете след тези предишни пролежавания е било със срив на имунитета.
                     
Освен това майката не е изпълнявала указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън като се предполага, че и това е една от причините за влошаването на състоянието му.  По случая е започнала  вътрешна проверка, сигналът е подаден и в Районната здравна инспекция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна