Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Иглика Трифонова: След всяка премиера очаквам "присъдата" на публиката

"Асансьор за пациенти" тръгва по кината

Иглика Трифонова
Снимка: БГНЕС
Вероятно хората, които правят изкуство, са различни като усещане, казва известната наша кинорежисьорка Иглика Трифонова и допълва: Има някои, които са по-убедени в себе си, аз обаче съм по-треперлива. Винаги е този страх - какво ще кажат хората, как ще възприемат филма. В случая става дума за най-новия й филм "Асансьор за пациенти", който в рамките на седмица - от 03 ноември тръгва по кината и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. У нас това не е правено, споделя Иглика Трифонова. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Искаме да намерим нова формула за разпространение на българското кино. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент.

За първи път Иглика Трифонова поверява главната роля на съпруга си - актьора Христо Гърбов. По думите й, доста двояко е да работиш с близък човек. Не мисля че харесвам това на всяка цена. Убедена е обаче, че Христо Гърбов е от малцината актьори, които могат да играят и комични, и драматични роли. Всъщност, желанието, което е имала, е да работи с него в роля, която да бъде точна за него. Доволна е, че когато Христо Гърбов изгледал филма, реагирал с думите: За първи път ми се случва да се гледам и да вярвам, че съм този доктор, че съм някой друг, а не да виждам актьорските си малки провали или малки успехи, защото за актьора е особено да се гледа в новия филм, да се погледне отстрани.

За себе си като режисьор Иглика Трифонова е категорична, че е щастлива от професията, която има, но както сама казва: Всяко щастие се заплаща със страха, който изпитвам, когато очаквам присъдата на публиката.

Целия разговор с Иглика Трифонова - чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна