Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арте Вива

Снимка
Аrte Viva - предаване за културата и животът чрез нея
Предаването за култура Arte Viva e време, в което ценителите на изкуството могат да се срещнат с известни личности - артисти, музиканти, певци, художници, които разказват за своята работа, за проектите, за надеждите и разочарованията си.

Arte Viva e възможност за тези, които обичат културата, да се информират за значими събития, които са пропуснали, но и в аванс да научат за други, които предстоят.

Всяка събота от 15.00 до 16.00 ч., по Радио София

Водещ: Даниела Бенишева


Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на..

публикувано на 23.06.18 в 15:05
Снимка, част от изложбата

Христо Русев: Искам с моите снимки да помагам на хората

Той е на 23 години, няма специално образование, но това не му пречи да работи на свободна практика за Италианска фотографска агенция. Снима от 14-годишен, първоначално природни забележителности, а след това всичко значимо, което привлича вниманието му...

публикувано на 17.06.18 в 16:25
Людмил Ангелов

Людмил Ангелов: Искаме да възкресим спомена за кабарето

"Малка нощна музика" (Кабаре и други истории ) - така е озаглавен новият студиен проект на сопраното Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов . Албумът е записан в началото на март в студио в Барселона, но официалното му представяне беше в София (на 15..

публикувано на 16.06.18 в 17:05
Ина Кънчева

Ина Кънчева: Човек трябва да е готов да се посвети

Исках да дам сили и надежди на мои колеги и приятели в България, които да повярват, че човек, който иска да се изявява артистично, не само трябва да бъде поканен. Така оперната певица Ина Кънчева обяснява идеята на учредената от нея неотдавна национална..

публикувано на 16.06.18 в 16:30

Екатерина Стойчева - Ина: Изкуствата вървят по две - като черешите

Научила съм се да рисувам в немалка степен от дългите години прекарани на пианото, казва Ина Стойчева, която е художник, работещ стъклопис. Убедена е, че изкуствата винаги вървят по две - като черешите. Единствено времето ограничава хората на изкуството..

публикувано на 10.06.18 в 10:05
Богомил Спиров

Богомил Спиров: Мечтайте! Това е най-хубавият дар, който имаме

За Богомил Спиров - един от солистите на Музикалния театър този сезон е юбилеен. В професионален план той е неговият 25-и сезон, а в личен - преди дни артистът навърши 50 години. По този повод тази вечер (9 юни) на сцената на театъра със спектакъла..

публикувано на 09.06.18 в 15:30
Найден Тодоров

Найден Тодоров: Надявам се концертът да бъде животопроменящо събитие

Публиката ще се наслади на "едни от най-красивите арии, писани някога за тенор". Думите са на Найден Тодоров , който ще дирижира концерта на тримата най-изявени тенори от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет: Андреа..

публикувано на 02.06.18 в 15:15
Аглика Генова и Любен Димитров

Аглика Генова и Любен Димитров: Винаги се опитваме да има изненада за всеки

Рахманинов, Бърнстейн, Дебюси, Гершуин. Това са композиторите, чиито произведения са включени в  програмата на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров за завръщането им на пловдивска сцена. След осемнайсет години - на 4 юни, те отново ще..

публикувано на 03.06.18 в 10:10
Александрина Симеон

Александрина Симеон: Животът е като вода

Преди шест години - през 2012 г., на сцената на джаз фестивала в Банско за първи път пред българска публика излезе Александрина Симеон . Тя живее от шестгодишна в Германия, но въпреки това говори и пее на български. На тазгодишния 21-ви джаз фестивал в..

публикувано на 27.05.18 в 10:10
Иван Йончев

100 години от смъртта на автора на "Един завет" Иван Йончев

На 26 май се навършват 100 години от смъртта на Иван Йончев - поетът, написал стиховете за бойния марш "Един завет". И не само. "Не са много у нас авторите, чиито творби носят озарението на творческо вдъхновение, а са останали в забвение. За съжаление..

публикувано на 26.05.18 в 15:30