Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арте Вива

Снимка
Аrte Viva - предаване за културата и животът чрез нея
Предаването за култура Arte Viva e време, в което ценителите на изкуството могат да се срещнат с известни личности - артисти, музиканти, певци, художници, които разказват за своята работа, за проектите, за надеждите и разочарованията си.  

Arte Viva e възможност за тези, които обичат културата да се информират за значими събития, които са пропуснали, но и в аванс да научат за други, които предстоят.

Всяка събота от 15.00 до 16.00 ч., по Радио София

Водещ: Даниела Бенишева


Евгения Станева свири с Виртуозите на Mиланската скала в София на 27 март

Евгения Станева: Музиката ми дава вдъхновение, емоция, запознанства

На 27 март ще я аплодираме на концерта в зала 1 на НДК, защото Евгения Станева ще бъде на сцената заедно със своите колеги от камерния ансамбъл "Виртуозите на Миланската скала". Тя е единствената българка, която свири в оркестъра на Миланската скала...

публикувано на 25.03.17 в 20:30
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова: Перспективата е в любовта в това, което правиш, и любовта изобщо

Албумът на Хърби Хенкок "Тhe New Standard" от 1995 г. е вдъхновението за новия ми проект  "Тhe New Standards", казва джаз певицата Мирослава Кацарова : Тогава Хърби Хенкок записа известни и не чак толкова поп и рок песни, препрочетени по нов начин...

публикувано на 25.03.17 в 16:05

Мария Принц: Атмосферата на Виена ще вдъхнови участниците в майсторския клас

Вече 9 години през юли, в Созопол известната наша пианистка Мария Принц изнася майсторски клас в рамките на "Лятната академия на изкуствата" . Основателката и организаторка на академията - Петя Великова говори за този форум като "своя кауза, свой живот и..

публикувано на 19.03.17 в 12:15

Кристи Пую: Киното е покана за диалог

Официалната програма на "София филм фест" приключва тази вечер с церемония по награждаването на отличените в отделните конкурси филми. Тази година председател на международното жури е румънският режисьор Кристи Пую. Със "Смъртта на господин..

публикувано на 18.03.17 в 16:05

Проф. Венцеслав Николов: Културата е пирамида, в която талантливите са на върха

"На бис" - така е озаглавен първият от цикъла концерти в Сити марк арт център на проф. Венцеслав Николов (виолончело) и камерен ансамбъл "Силуети". Професорът споделя, че   откровено се е притеснявал за бъдещето, но откакто създава клавирният ансамбъл..

публикувано на 18.03.17 в 16:05

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов: Избрахме тангото заради огненото начало, което носи

Цигуларят Веско Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов са сред най-харесваните и популярни български музиканти.   20-годишното им творческо сътрудничество бе ознаменувано с издаването на диска "Тaнго" с произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ариел..

публикувано на 12.03.17 в 16:05

Джаз певицата Весела Морова: Работата с Любомир Денев е предизвикателство за всеки вокалист

Тя е родена в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката, като солист на "Суинг Дикси Бенд" - Габрово. Завършва Clark University в САЩ с две специалности - “Международни отношения” и “Музика”. Две години изучава пеене в известния..

публикувано на 11.03.17 в 16:25
Предраг и Миодраг Якшич

Предраг и Миодраг Якшич: Първо в България показваме "Завръщането"

Едно от големите имена на Холивуд - Джон Савидж беше в София, а поводът - София филм фест. Единият от филмите, в които можем да го видим и тази вечер от 21 часа в културния център “G8”, се казва „Завръщането“ на сръбския режисьор Предраг Якшич ...

обновено на 11.03.17 в 13:12

"Свет(л)оотражения" - една ретроспектива на неповторимия Венцеслав Костов

В началото на 90-те години в българското съвременно изкуство се появява една енигматична фигура - Венцеслав Костов , познат до този момент, като водещ промишлен дизайнер. Художникът започва да рисува отражения на сгради, директно върху земята, създавайки..

публикувано на 10.03.17 в 18:37

Красимира Стоянова: Не е трудно да започнеш като оперен певец. Трудно е да останеш

Да пееш на сцената на Ла Скала е много вълнуващо, казва оперната прима Красимира Стоянова , която на 27 февруари заедно с пианиста Людмил Ангелов изнесе песенен рецитал с произведения на Пучини, Чайковски, Рахманинов и Респиги. Концертът е приет..

публикувано на 05.03.17 в 17:20