Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арте Вива

Снимка
Аrte Viva - предаване за културата и животът чрез нея
Предаването за култура Arte Viva e време, в което ценителите на изкуството могат да се срещнат с известни личности - артисти, музиканти, певци, художници, които разказват за своята работа, за проектите, за надеждите и разочарованията си.  

Arte Viva e възможност за тези, които обичат културата да се информират за значими събития, които са пропуснали, но и в аванс да научат за други, които предстоят.

Всяка събота от 15.00 до 16.00 ч., по Радио София

Водещ: Даниела Бенишева


Лекар (Иван Мърквичка)

"В сянката на Ориента" или една среща с Другия

Как идентифицираме себе си? Как намираме нашия национален идеал чрез образа на своето и образа на другия? Това са част от въпросите, които поставя изложбата "В сянката на Ориента", открита преди дни в  Софийската градска художествена галерия. Тя е..

публикувано на 17.09.17 в 10:15
Красимира Стоянова

Красимира Стоянова: Човек трябва да е готов да бъде ученик

В края на класа мисля че успяхме да заговорим на един общ език, казва оперната прима Красимира Стоянова за приключилия преди дни първи неин майсторски клас в България, организиран от фестивала на изкуствата "Аполония". Щастлива е, че единайсетте..

обновено на 16.09.17 в 15:25

Никола Михов: Фотокнигите не са албуми, а произведения на изкуството

Фотокнигите вече са основно изразно средство и привличат все повече вниманието на музеите и колекционерите , казва известният фотограф Никола Михов, който е гост куратор на първия Международен фестивал за арт и фотокниги в София между 19 и 24..

публикувано на 10.09.17 в 14:00

Йълдъз Ибрахимова: Класика и джаз ще бъде следващият ми проект

Пяла съм в над 50 страни. Пътувала съм много в Европа. Имах френски период, в който живях дълго време в Париж. Направих много интересни концерти, даже и джаз опера. Работила съм и с австрийски, и с немски музиканти. Затова, честно казано, Европа вече..

публикувано на 09.09.17 в 16:00

Изложбата "Заедно по свещените места на Осогово" - разкрива култови обекти от няколко общини

С изложба на Регионалния исторически музей - Кюстендил, в галерия "Средец" на Министерството на културата, беше дадено началото на Европейските дни на наследството 2017. По думите на директора на музея Валентин Дебочички, представената фотоизложба е част..

публикувано на 08.09.17 в 17:05

Момчил Цветков: Любовта към изобразителното изкуство изисква подготовка

Над 40 участници на различна възраст представят свои произведения във Фестивала на съвременната керамика, организиран от секция "Керамика" на Съюза на българските художници. Фестивалната сцена е галерия "Райко Алексиев". Скулпторът Момчил Цветков,..

публикувано на 03.09.17 в 12:00

Аудио изложбата „Звук като картина“ впечатлява с паметта за Стара София

Аудио изложбата на Радио София, експонирана в РИМ - София „Звук като картина“ предстои да бъде преместена в сградата на БНР, а поводът е 10-тата годишнина на столичното радио, която ще отбележим на 17 септември. Звуковата експозиция представя..

публикувано на 02.09.17 в 17:00

Боряна Димитрова: Съдбата ме срещна с музиката

Да бъдеш музикант е голям дар, радост, свобода. Това е един прекрасен живот, за който съм благодарна , категорична е Боряна Димитрова, която почти двайсет години живее и работи в Германия. Свири на саксофон и е първата жена, която завършва джаз..

публикувано на 02.09.17 в 16:00

Аглика Генова и Любен Димитров: Наградата е не само за нас, а и за България

Получаването на наградата "Ехо класик" е звезден момент в нашия живот, казва Аглика Генова и допълва: Моментът е звезден, защото не може да се опише като емоция, като удовлетворение за усилията, които сме положили, а те не бяха малко. Чувстваме се..

публикувано на 27.08.17 в 12:05

Суни Данаджъ: Най-важното във фестивала е човешкият потенциал

За втори път това лято фестивалът за градска култура "София диша" ще "завладее" пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски". По данни на организаторите той ще се проведе на площ от 12 651 кв. м, с над 200 участници в програмата и очаквана..

публикувано на 26.08.17 в 10:35