Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Стоук Сити“ и „Лестър“ не се победиха - 2:2

„Стоук Сити“ и „Лестър“ не се победиха - 2:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на „Стоук Сити“ и „Лестър“ завършиха 2:2 в първа среща от 11-ия кръг на Висшата лига на Англия по футбол. Гостите на два пъти повеждаха в резултата с голове на Ибора и Рияд Марез, но „Стоук“ стигна до точката чрез Джердан Шакири и влезлият като резерва Питър Крауч.

Лестър откри резултата в 33-тата минута при една от първите си възможности за гол в мача. Рияд Марез центрира от корнер към далечната греда, където Хари Макгуайър първи стигна до топката и я свали с глава към Ибора, който с удар с левия крак даде аванс на гостите.

Радостта на феновете на „Лестър“ обаче бе твърде кратка, след като в 39-ата минута „Стоук“ изравни. Ерик-Максим Чупо-Мотинг изведе по отличен начин Джердан Шакири, който очи в очи с Каспер Шмайхел не сбърка за 1:1.

„Лестър“ поведе за втори път в 60-ата минута, когато Марез реализира след самостоятелен пробив и удар с левия крак в долния десен ъгъл на Джак Бътланд. Недоволен от резултата мениджърът на домакините Марк Хюз вкара в игра ветерана Питър Крауч. За нападателя това бе 142-ри мач, в който се появява на терена като смяна, изравнявайки рекорда на бившия нападател на „Нюкасъл“ - Шола Амеоби, за най-много мачове от пейката във Висшата лига. Този ход на Хюз се оказа напълно оправдан, след като в 73-тата минута Крауч реализира за 2:2, засичайки топката с глава след центриране от корнер. В 88-мата минута „Лестър“ прати за трети път топката във вратата на „Стоук“, но попадението на Келечи Ихиеначо бе отменено заради засада. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени