Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Българският футбол произвежда една посредственост

Станимир Стоилов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последните години българският футбол произвежда една посредственост. Клубовете трябва да се замислят. Това заяви Станимир Стоилов на аерогара София. Старши треньорът на "Астана" в България се прибра, след като неговият отбор спечели четвърта поредна титла в първенството на Казахстан.

Трябва да произведем качество и после да говорим за национален отбор. Българските играчи не могат да отговорят на изискванията. Българските футболисти са на посредствено ниво. Даже се представихме повече от достойно в квалификациите с оглед на това. Клубовете не работят. Повече сме по приказките. Произвеждаме под средното качество, а искаме да имаме национален отбор, каза още Станимир Стоилов. Той призна, че продължават делата му с "Левски" за неизплатени премии.

Не съм гледал детайлно "Левски". Този процес на разпад върви 9-10 години и за мен няма нищо ново под слънцето. Не мисля, че моето мнение е интересно на хората, които ръководят клуба. В Европа само "Лудогорец" се представя на високо ниво. Добавям и повече от отличното представяне на "Ботев". Виждам добри терени и осветление. Конкуренцията стана интересна. ЦСКА е победил "Лудогорец", конкуренцията се е вдигнала. Смятам, че "Лудогорец" ще продължи напред в Лига Европа. Надявам се двата ни гранда да създадат проблеми на "Лудогорец" във вътрешното първенство.Философията на футбола не е много сложна. Не един и двама собственици се пробваха и се самоубиха. Когато се смееше цяла България на някои мои приказки, оказа се, че сме имали право. Ако не разполагаме с някои чужденци, ще бъдем на ниво нула. Ако нямаше шуробаджанащина във футбола ни, можеше и да се случи. Това, че победихме Швеция и Холандия, мисля си, че това няма как да се случи отново, каза още Станимир Стоилов. Чуйте какво каза той за титлата с "Астана" и дали ще остане в Казахстан:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна