Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иглика Трифонова: "Асансьор за пациенти" е много откровен и актьорите вложиха и лични истории в него

"Асансьор за пациенти" се представя и на малкия, и на големия екран в рамките на една седмица

Христо Гърбов във филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти” (2017)
Снимка: siff.bg

За първи път в България филм представя своята кино и телевизионна премиера в рамките на една седмица - това е новата лента на Иглика Трифонова "Асансьор за пациенти", който от петък вече е на голям екран, а на 11 ноември ще може да се гледа и по БНТ 1. По неписаните правила на киноиндустрията филмите могат да се видят на малкия екран най-малко 8 месеца след представянето им в киносалоните, но в случая е избран нетрадиционен подход.

Режисьорът и сценарист на лентата Иглика Трифонова коментира в ефира на ,,Хоризонт", че това действително е рисков ход, като допълни:

Някои приятели ни казват, че сме луди, но доколко е рисков ще разберем сега. Приятели, които са ходили да го гледат в киносалоните, казват, че има публика. Искахме да проверим това. Освен това, главната причина, поради която го правим е, че в малките градове в България, където на практика няма киносалони, в които могат да видят този тип българско кино, са хората, които най-много имат нужда, като че ли от това. Много пъти са ми казвали: "Ние чувахме рекламите, че филмът ще бъде показван, но каде да го видим"...И в момента, в който е най-активна рекламата за този филм - чува се, има интервюта, ми се иска и тези хора да могат да го видят.


Аз много исках да направя филма така, както го направих - той е много откровен. Ставало е дума, че си позволихме импровизация с актьорите и нещо над импровизацията - те вложиха истински лични истории във филма, сподели още Иглика Трифонова.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна