Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: "Спаси София" ще организира протест срещу ремонта на ремонтите в София

Снимка: БГНЕС


"Ремонт на ремонта" - така би могла да бъде разюмирана причината гражданската организация "Спаси София" да поиска извънредно заседание на Столичния общински съвет. Борис Бонев от организацията подчерта, че темата е обективна, а СОС е призван да защитава обществения интерес.

Проблемът с качеството на ремонтите е от години. Очевидно Столичната община не го разпознава като сериозен. Общината не контролира качеството. И очевидно има фирми - фаворити, като тази, която изпълнява ремонта на "Дондуков". Въпреки забавянията, договорът не се прекратява.

"Спаси София" ще организира протест срещу този начин на работа, съобщи Бонев.

Общинският съветник Иво Божков коментира, че е недопустимо през 2017-а година да говорим за ремонт на ремонтите. Положението е вбесяващо, защото целият процес не се Би трябвало да свика заседание. Не е логично дори една трета от съветниците да не видят това, което виждат всички софиянци. Факт е, че има недосегаеми фирми като тази, което ремонтира "Дондуков". Нямаме достъп до документацията. Това означава, че някъде има проблем.

Няма значение каква е настилката. Общината решева самостоятелно как да изглежда този булевард, без да се допита до обществеността и до институциите. Това става няколко месеца преди ремонта, когато на практика всичко вече е решено. 7 млн. лева за километър са страшно много пари, подчерта Божков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна