Броят на продадените винетни стикери тази година надвишава продадените за цялата 2016-та

Снимка: БГНЕС

Броят на продадените винетни стикери тази година надвишава продадените за цялата 2016-та, считана за рекордна в това отношение. Продадени са над 6 млн. 608 хиляди стикера от различните видове и за различните категории превозни средства. 

Най-много са постъпленията от винетки за леки автомобили - 234 млн. лв. Към края на септември най-предпочитани от шофьорите са годишните винетки. Продадени са над 1 млн. и 900 хиляди бр. за около 185 млн. лв. На второ място по търсене са седмичните винетки. От тях досега са закупени близо 2 млн. и 300 хиляди броя за над 34 млн. лв. Продадените месечни винетки са близо 495 хил.  на стойност почти 15 млн. лв. На дирекциите „Социално подпомагане“ пътната агенция е предоставила безплатно 222 хил. винетки за леки автомобили за над 21 млн. лв. 
 
Приходите от продажбата на винетки за тежкотоварни камиони са над 89 млн. лв. От шофьорите на тежкотоварни превозни средства най-предпочитана е дневната винетка. Продадени са 1 380 962 бр. за близо 29 млн. лв. Следващи по търсене са месечна, седмична и годишна винетка. 

Повече по темата - в предаването "Хора, пътища, автомобили" в неделя следобед.

Още от категорията
Европейски статистически институт

Индивидуалното потреблението в България е едва 54% от средното за ЕС, а БВП на глава от населението - 49% от средноевропейския

През 2017-а година българите са били с най-слаби възможности за потребление на стоки и услуги в рамките на целия ЕС, като т.нар. "Действително индивидуално потребление" (AIC) в нашата страна е било едва 54% от средното за съюза, докато в Люксембург е било с 32% над средноевропейското ниво (или 132%), показват последни данни на Евростат,..

публикувано на 13.12.18 в 13:21
Швейцарска централна банка

Швейцарската централна банка запази отрицателните си лихвени ставки, но понижи прогнозите си за инфлацията

Швейцарската централна банка запази очаквано основните си отрицателни лихвени ставки без промяна, като в същото време понижи инфлационните си прогнози. Банката отново предупреди, че стойността на местната валута е все още висока и че ситуацията на валутните пазари остава нестабилна. След края на днешното редовно заседание Централната банка на..

публикувано на 13.12.18 в 12:07

Германският институт Ifo намали рязко прогнозите си за растежа на водещата европейска икономика

Германски икономически институт Ifo намали много рязко своите прогнози за растежа на най-голямата европейска икономика за тази и за следващите две години, предупреждавайки, че проблемите в автомобилната индустрия вероятно ще продължат и през следващата година. Според немския водещ институт несигурността относно процеса на Брекзит и..

публикувано на 13.12.18 в 11:35

Нов подем на азиатските борси след ясните сигнали за затопляне на търговските отношения между САЩ и Китай

Азиатските пазари на акции са в подем за втора поредна сесия на търговия с оглед на все по-конкретните сигнали за затопляне на търговските отношения между САЩ и Китай. Инвеститорите продължават да приветстват интервюто на Доналд Тръмп за Ройтерс, в което той изрази оптимизъм, че може да сключи търговска сделка с китайския президент Си Цзинпин...

публикувано на 13.12.18 в 11:11

Китай е закупил над 1,5 млн. тона соя от САЩ като част от ангажиментите, поети по време на срещата Тръмп - Си

В сряда Китай е осъществил първите големи по размер покупки на американка соя, откакто   президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговият китайски колега Си Цзинпин поставиха началото на 90-дневно примирие в търговската война между Вашингтон и Пекин. Ден по-рано Тръмп заяви в интервю пред Ройтерс , че китайците вече купуват "огромни обеми"..

публикувано на 13.12.18 в 10:35

Безработицата трайно намалява

Безработицата постоянно намалява през последните месеци, заяви в предаването „Преди всички“ Кремена Калчева – директор на Главна дирекция „Услуги по заетостта“. Тя уточни, че през зимните месеци броят на хората без работа леко се увеличава, предвид сезонния характер на редица икономически дейности. Въпреки това безработицата като цяло е..

публикувано на 13.12.18 в 10:31

Безработицата трайно намалява

Безработицата постоянно намалява през последните месеци, заяви в предаването „Преди всички“ Кремена Калчева – директор на Главна дирекция „Услуги по заетостта“. Тя уточни, че през зимните месеци броят на хората без работа леко се увеличава, предвид сезонния характер на редица икономически дейности. Въпреки това безработицата като цяло е..

публикувано на 13.12.18 в 09:19