Почти са приключени демонтажните работи в зала "Света София" в бившия Партиен дом

БГНЕС

От септември 2018-а година депутатите ще заседават в нова пленарна зала. 28 август 2018 е датата, на която трябва да приключи преустройството на зала "Света София" в бившия Партиен дом и тя да се превърне от концертна зала в пленарна зала на Народното събрание. Новата зала ще бъде със стъклен покрив и идеята е да наподобява Райхстага. Намеренията на управляващите бяха в новата зала да се проведат част от събитията по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което обаче няма да се случи, тъй като заради Брекзит то беше изместено 6 месеца по-рано.

Ремонтът на столичния булевард "Дондуков" също се превърна в своеобразно предизвикателство за ремонта на бившия Партиен дом, тъй като заради него се е наложила промяна на организацията на строителните дейности за около 40 дни заради затрудняването на достъпа на строителна техника до вътрешния двор на сградата.

Към момента са почти приключени демонтажните работи в зала "Света София", отчете инж. Николай Бациев от дирекция "Управление на собствеността" в Народното събрание. Стъкленият покрив още не е поставен, но са завършени металните конструкции на президиумът и конструкциите на местата за официалните гости, допълни той и подчерта, че "това ще бъде една зала на световно ниво".

След като ремонтът приключи, администрацията на парламента ще се събере на едно място. Предстои обаче експертно и политическо решение за съдбата на старата сграда на парламента.

Още от категорията

Питейната вода в село край Стрелча е със завишено съдържание на нитрати

Питейната вода на стрелчанското село Смилец е със завишено съдържание на нитрати, съобщи Пазарджишката здравна инспекция. На населението се препоръчва да пие бутилирана вода.   На местното водоснабдително дружество са наложени предписания.  От "ВиК" - Стрелча  информират, че имат изготвено проектопредложение за воден цикъл в района, но към момента..

публикувано на 19.11.17 в 14:30

Мъж загина при пожар в Димитровград

63-годишен мъж е загинал при пожар в Димитровград. Инцидентът е станал в жилище в  квартал “Вулкан”.   Вероятно огънят е тръгнал от печка с твърдо гориво.

публикувано на 19.11.17 в 14:27

Жената, която пострада тежко при катастрофа вчера, ще бъде преместена в София

40-годишната жена от Севлиево, която пострада тежко при вчерашната катастрофа на пътя София-Варна край село Сопот, ще бъде транспортирана от Ловешката болница, където беше приета в критично състояние, във ВМА в София. Състоянието й в момента е стабилно и позволява да бъде преместена.  Останалите от пострадалите при трите катастрофи на същия път, се..

публикувано на 19.11.17 в 14:25

11 центъра за консултации към Националното бюро за правна помощ функционират у нас, предстои откриването на още един

В страната са създадени 11 регионални центъра за консултации към Националното бюро за правна помощ. На 23-ти ноември предстои създаването на център и в Пазарджик, това съобщи Елена Чернева - председател на бюрото: Сега, когато гражданинът отиде в регионалния център, за консултиране, с едно заявление до Националното бюро за правна помощ чрез..

публикувано на 19.11.17 в 14:22

За поредна година община Ямбол организира благотворителната кампания „Подай ръка - спаси живот"

За 10-та година община Ямбол организира благотворителната кампания „Подай ръка - спаси живот”. Със средствата се подпомагат тежко болни  деца и младежи от региона. Над 700 рисунки на деца от 5 до 15 години участваха в конкурса „Коледа”, от който се определят 10 творби за отпечатването на картички за кампанията „Подай ръка - спаси живот”...

публикувано на 19.11.17 в 13:41

Светият синод излезе с обръщение по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Заради тежките катастрофи от последните два дни по пътя София-Варна, по трасето на територията на Ловешка област полицейските патрули са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни. При инцидентите загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от тях са в критично състояние с опасност за живота. По повод днешния..

обновено на 19.11.17 в 13:38

Жители на "Княжево" и Владая блокираха за кратко главен път Е-79

Жители на село Владая и столичния квартал „Княжево“ излязоха на 5-ия си протест от миналата година досега. Те блокираха за кратко главен път Е-79.  Жителите на „Княжево“ и Владая носеха плакати с надписи: „Стига бездействие. Стига лъжи“. Протестиращите настояват за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата в района. Пред..

обновено на 19.11.17 в 13:30