БТПП представя европейско проучване на бизнес средата с очакванията за 2018 година

Снимка: БТПП

Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ представя днес европейско проучване на бизнес средата с очакванията за 2018 година. Изследването е всяка година и се провежда от Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати.

В изследването са включени прогнозите и намеренията на българския бизнес за предстоящата година по отношение на приходите от продажби, заетостта и инвестициите, проблемите и бизнес климата като цяло. Проучването ще бъде представено от екипа икономически анализатори на БТПП и нейния председател Цветан Симеонов. Провежда се от 25 години, сега в него влизат 50 хиляди фирми от 23 държави.


Още от категорията

Земеделци и синдикати против вдигането на минималния осигурителен доход в сектора

Вдигането на минималния осигурителен доход ще доведе до оттегляне на една част от земеделските производители от производството. Това заяви в предаването „Преди всички“ Мариана Милтенова – председател на УС на Националното сдружение на градинарите. В проектобюджета на ДОО за 2019 г. се предвижда минималният осигурителен доход за земеделците да..

публикувано на 17.10.18 в 08:49

САЩ отново са най-конкурентоспособната икономика в света

САЩ отново са най-конкурентоспособната икономика в света. Америка се изкачи до номер 1 в класацията на Световния икономически форум за първи път от десетилетие насам. Напредъкът й се дължи на силния икономически растеж, като докладът казва, че има възможност за подобрение в сферата на социалните въпроси. Индексът е изготвен от Световния..

публикувано на 17.10.18 в 08:28

Емил Караниколов гост на конференцията „Индустрия 4.0“ в Пловдив

Конференцията „Индустрия 4.0“ ще се проведе в Пловдив. Това е третото издание на форума като тази година темата е „Производство от ново поколение или как свързаните устройства и интелигентните технологии оптимизират работния процес“. Гост на конференцията ще е министърът на икономиката Емил Караниколов. 

публикувано на 17.10.18 в 08:04

Работодатели предложиха на президента дискусия за икономическия растеж на страната

Асоциацията на организациите на българските работодатели предложи на президента Румен Радев провеждането на широка дискусия за икономическия растеж на страната. Идеята е този форум да продължи проведената под патронажа на държавния глава кръгла маса за "Неравенствата и бедността в България".  От Асоциацията подчертават, че страната ни е на..

публикувано на 16.10.18 в 18:27

Акциите на "Волво" поевтиняха заради проблемите с контрола на вредните емисии

Пазарната стойност на шведския производител на товарни автомобили "Волво" рязко се понижи, след като компанията призна за сериозни проблеми в системата за контрол на вредните емисии на своите камиони и автобуси, продавани в Европа и Северна Америка, съобщи агенция "Блумбърг". След съобщението акциите на "Волво тракс" поевтиняха с 9,3 на сто -..

публикувано на 16.10.18 в 17:48

Стабилен растеж на американското индустриално производство за четвърти пореден месец

Индустриалното производство се повиши стабилно през септември за четвърти пореден месец благодарение на силен ръст в минно-добивната промишленост, показват официални данни на Федералния резерв. Индустриалното производство нарасна през септември с 0,3% спрямо август, когато нарасна с 0,4%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за малко..

публикувано на 16.10.18 в 17:18

Одитори отрекоха да създават финансови и административни трудности на малките предприятия

Над 15 000 независими финансови одита се правят годишно, отчетоха Института на дипломираните експерт-счетоводители. Те категорично отхвърлиха твърденията на работодателските организации, че независимият одит създава финансови и административни трудности на малките предприятия.  Независимият финансов одит е задължителен за средни и големи компании, както..

публикувано на 16.10.18 в 16:59