Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Истанбул Башакшехир": В Разград сме да спечелим

„Лудогорец“ е силен отбор, признава треньорът на "Истанбул Башакшехир"
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на "Истанбул Башакшехир" Абдулах Авджъ призна преди утрешното гостуване на "Лудогорец" в Разград, че домакините имат класа и опит, натрупан в европейските клубни турнири през последните години. Той подчерта, че все пак и неговият тим също е натрупал опит.

В Разград сме, за да спечелим мача. Така ще увеличим коефициента на страната си и ще придобием допълнителен опит и ще имаме шанс в последната среща с Брага да се борим за продължаване напред в турнира. Имаме много контузени играчи, но и наличните ще се справят, сподели Абдулах Авджъ на пресконференцията на тима.

Турският тим е без голмайстора си Емануел Адебайор, който е болен от грип, а в лазарета са Клиши, Емре Бельозоглу, Махмут Такдемир, Тунай Торун и Мехмед Батдал.

Това са важни играчи и липсата им ще окаже влияние. С тях схемата щеше да изглежда по-добре. Ние обаче се нагаждаме спрямо трудностите, следим внимателно тактиката на съперника и по време на мача нагласяме играта си спрямо нея. И без отсъстващите футболисти ще се справим добре. Ще се радваме да победим, но ако не го направим, ще се радваме на опита, който трупаме. При нас няма напрежение. Още преди първия ни мач говорих с Жуниор Кайсара за "Лудогорец". Той ще бъде на терена и се надявам да се представи на високо ниво, каза Абдулах Авджъ. Чуйте още от него:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна