Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зима

БНР Новини
Стинг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази наша зимна среща в „Джаз клуб“ съчетава звукозаписи, посветени на зимата и Рождество. Имате възможност да чуете изпълнения на певеца-пианист-автор и продуцент Брус Хорнсби (Bruce Hornsby) от албума му Halcion Days. Интересна, малко странна и нетипична за по-късния период на музиканта продукция, в нея имаме удоволствие да чуем и специалните гости на Хорнсби: Стинг (Sting), Елтън Джон (Elton John) и Ерик Клептън или Клаптън – както предпочитате (Eric Clapton).
Сред записите на другите изпълнители, които избирам за Вас, е прочуто изпълнение на „Франки Бой“ – Франк Синатра (Frank Sinatra). Той има и друг прякор: The Chairman of The Board (Председателя на борда). Съществуват две версии, за да бъде наричан така. Певецът е бил Председател на грамофонната и звукозаписна компания „Рипрайз“ (Reprise) като един от нейните създатели през 1960 година. Другата причина е описана подробно в биографичната книга „Животът на Синатра“ и също е така достоверна: Франк Синатра е бил Председател на борда на Организацията на американците от италиански произход, създадена да се грижи за тяхното добро име и положението им в обществения живот на САЩ.
Но има ли значение всичко това, когато в съзнанието на публиката най-дълго остава ярката следа от певческия талант и магнетизма на артиста…

четвъртък, 14 декември, от 23 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна