Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До средата на декември ще приключи санирането на СМГ„Паисий Хилендарски“

Снимка: Златина Йовкова
До средата на декември ще приключи санирането на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Това стана ясно при проверка на дейностите по енергийна ефективност, които се прилагат в сградата на училището.

Финансирането на проекта е с държавни средства, като досега са вложени около 2 млн. лв., в това число и тези за ремонтиране на учебните кабинети и материалната база.

Строително-монтажните работи в Софийската математическа гимназия включват изолация на външните стени, покрива и пода на сградата. Освен това е ремонтирана и електрическата инсталация, като са подменени отоплителните тела. Извършването на дейностите обаче по никакъв начин не е повлияло на подготовката на учениците, увери директорът на училището Ивайло Ушагелов.

СнимкаДо сега държавата е отпуснала два пъти по 500 хил. лв. за подобряване на условията в СМГ, като са ремонтирани кабинетите. През тази година са получени и още 1 млн. лв. за мерките за енергийна ефективност, посочи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

През следващата година се залагат проекти за енергийна ефективност за още 5 училища, финасирани от Националния доверителин екофонд, допълни Фандъкова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени