Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев не изключи политическа намеса в създалото се напрежение в Отряда за борба с тероризма

Валентин Радев
Снимка: БГНЕС



Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не се ангажира с информация за това кога точно ще приключи извършваната в момента от МВР проверка за работата на Специализирания отряд за борба с тероризма.

На пресконференция вътрешният министър обясни още, че е бил изненадан от действията на част от служителите. Според него при наличието на проблем в отряда, те просто е трябвало да потърсят професионалното ръководство на МВР, после лично него, а след това да пишат открити писма до Вътрешната комисия в Народното събрание.

Според Валентин Радев проблемите в отряда се дължат на напрежение, продиктувано от смяната на ръководството и от други промени, които в момента МВР прави в отряда на баретите.

Валентин Радев не изключи и акцент на политическа намеса. Обясни обаче, че всичко това ще стане ясно след края на вътрешна проверка, но не уточни кога ще приключи тя.

Ръководството на МВР коментира днес и появилите се информации за това, че цигарената компания „Булгартабак“ е замесена в контрабанда. Радев каза, че до момента такъв доклад на неговото бюро не е бил входиран.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че е чел годишния доклад на турските служби за контрабандата, но в него името на „Булгартабак“ не се споменава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна