Въоръжени младежи нахлули в сградата на гимназията по механоелектротехника в София, издирвали ученик

| обновено на 07.12.17 в 12:46
БГНЕС

Маскирани и въоръжени с метални тръби са нахлули вчера следобед в сградата на Професионалната гимназия по механоелектротехника в София. Нападателите са издирвали ученик, но след като е повикана полиция са избягали.


Около 16 часа вчера група от десетина младежи е била пред входа на гимназията. Трима от тях влизат в училището с намерението да открият конкретен ученик и да го пребият. В това време Иван, който е в девети клас в същото училище, е наблизо.
Просто влязоха и започнаха да влизат по стаите на първия и на втория етаж, в няколко три, четири стаи, и почнаха да викат. Не чух, но стана голяма тарапана. Бяха с черни шапки и с маски.

Няколко учители са се опитали да спрат нападателите, но са изблъскани от маскираните, обясни директорът на гимназията.
Опитали са се с тяло да ги спрат, нормално е. И понеже тука е Районното управление, веднага са извикали полиция, но нападателите вече са били излезли.


Очаква се днес семейството на нападнатото дете, заедно с родители на други деца, да подадат жалба в 5-о РПУ в София.

По случая се води разследване. МВР издирва нападателите. Няма пострадали при инцидента.

Още от категорията

Над хиляда студенти от Благоевград се събраха на протест заради прегазено момиче

Над 1000 студенти   в Благоевград се събраха тази вечер на протест-бдение и блокираха  движението  в района на кръстовището, където на пешеходна пътека бе премазано 19-годишно момиче. Студентите обвиняваха полицията и местната власт за   подценената опасност на една от най-оживените улици в Благоевград, която е и основна връзка към..

публикувано на 12.12.17 в 20:56

Красимир Вълчев: Училищата в по-малките общини ще получават повече средства

От 1 януари училищата и детските градини преминават към нова формула на финансиране. Парите по делегираните бюджети ще се разпределят по 3 разходни стандарта, а не както досега - само според броя на учениците, обясни министърът на образованието Красимир Вълчев в Ловеч. Той каза какви ще са точно стандартите: Стандарт за образователна..

публикувано на 12.12.17 в 20:47

Бойко Пенков: Медиците от ТЕЛК-овете не трябва да бъдат санкционирани без съдебно решение

Медиците от териториалните експертни лекарски комисии не трябва да бъдат финансово ощетявани заради ревизионни актове преди да има влязло в сила съдебно решение. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков след среща с лекарите от четирите комисии в Пловдив. Вчера те предупредиха, че се готвят да подадат оставка, защото са..

публикувано на 12.12.17 в 20:37

Благотворителен концерт в помощ на колегата ни Станислава Пирчева се проведе в столичен клуб

Тази вечер в столичния клуб "Rock it" се проведе благотворителен концерт в помощ на колегата ни журналист от програма "Хоризонт" Станислава Пирчева . Тя се нуждае от спешна операция за отстраняване на тумор в мозъка. Около 50 хиляди евро са необходими за медицинската интервенция. Организатори на концерта са почитатели и приятели на..

публикувано на 12.12.17 в 20:27

Журналистът от програма "Хоризонт" Таня Величкова - с награда от конкурса на Сдружението на испаноговорещите журналисти

Водещата на предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Таня Величкова беше отличена на традиционния журналистически конкурс на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България в партньорство със Съюза на българските журналисти. На церемония тази вечер Величкова получи наградата "Самуел Франсес" за професионална и гражданска етика. В..

публикувано на 12.12.17 в 19:54

КОНПИ: Искането на запор върху средствата на Прокопиев е заради приватизацията на "Каолин"

Председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ)   Пламен Георгиев  и бизнесменът  Иво Прокопиев  си отправиха взаимни обвинения в недопустим на тиск. Това стана на последователни пресконференции по повод запорирани банкови сметки на Прокопиев, дялови дружества и акции и част от семеен имот за близо 200..

обновено на 12.12.17 в 19:31

Италия обявява извънредно положение заради прекъснатите доставки на газ след експлозията на газов хъб в Австрия

Италия смята да обяви извънредно положение заради прекъснатите доставки на газ за страната след експлозията в австрийския газоразпределителен хъб в Баумгартен. При инцидента загина един човек, а 21 бяха ранени. Италианският министър на индустрията заяви, че страната има сериозни проблеми с доставките на газ. По-рано австрийският регулатор "И-Контрол"..

обновено на 12.12.17 в 18:28