Въоръжени младежи нахлули в сградата на гимназията по механоелектротехника в София, издирвали ученик

| обновено на 07.12.17 в 12:46
БГНЕС

Маскирани и въоръжени с метални тръби са нахлули вчера следобед в сградата на Професионалната гимназия по механоелектротехника в София. Нападателите са издирвали ученик, но след като е повикана полиция са избягали.


Около 16 часа вчера група от десетина младежи е била пред входа на гимназията. Трима от тях влизат в училището с намерението да открият конкретен ученик и да го пребият. В това време Иван, който е в девети клас в същото училище, е наблизо.
Просто влязоха и започнаха да влизат по стаите на първия и на втория етаж, в няколко три, четири стаи, и почнаха да викат. Не чух, но стана голяма тарапана. Бяха с черни шапки и с маски.

Няколко учители са се опитали да спрат нападателите, но са изблъскани от маскираните, обясни директорът на гимназията.
Опитали са се с тяло да ги спрат, нормално е. И понеже тука е Районното управление, веднага са извикали полиция, но нападателите вече са били излезли.


Очаква се днес семейството на нападнатото дете, заедно с родители на други деца, да подадат жалба в 5-о РПУ в София.

По случая се води разследване. МВР издирва нападателите. Няма пострадали при инцидента.

Още от категорията

Главният прокурор изиска делото за катастрофата в село Търнава

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска делото за катастрофата в с. Търнава, Врачанско, при която жена беше прегазена от 19-годишен шофьор.  Причината Софийската окръжна прокуратура да поеме разследването са сигнали за необосновано забавяне в действията на прокуратурата във Враца. 

публикувано на 19.02.18 в 17:56

В шест административни области все още не са създадени сдружения на ВиК операторите

В шест административни области все още не са създадени сдружения на ВиК операторите. За да бъдат усвоени европейските средства по програма "Околна среда" за инвестиции във ВиК инфраструктура, е необходимо да бъдат създадени сдружения на ВиК операторите. Очаква се до края на март да бъдат обявени процедурите за кандидатстване по Оперативна..

публикувано на 19.02.18 в 16:55
Николай Стайков

Николай Стайков: Трябват отговори как се става милионер в съдебната система

Николай Стайков от Фондация "Антикорупционен фонд" представи пред слушателите на "Хоризонт" въпросите, които представляваната от него организация е задала във връзка с кандидатурата за председател на Софийския градски съд на Светлин Михайлов , който от 2004 година до 2009 година вече е ръководил работата на съда. Стайков подчерта, че Софийският..

публикувано на 19.02.18 в 16:38

Около 1500 филтъра ще бъдат монтирани върху комини във Велико Търново

Община Велико Търново проучва в кои квартали на града да бъдат монтирани филтри върху комините, за да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Около 1500 филтъра ще бъдат купени с европейско финансиране и ще бъдат раздадени безплатно на хората. Един електростатичен филтър за фини прахови частици е над 4000 лева. Пилотно такъв..

публикувано на 19.02.18 в 16:21

От утре се отменя грипната епидемия в област Русе

От утре се отменя грипната епидемия в област Русе. Анализът на здравните власти за последната седмица показва спад на болните.

публикувано на 19.02.18 в 16:15
Днес се навършват 145 години от гибелта на Апостола на свободата. Деца от клубовете

В. Василев: Заветите на Левски са идеологията на българския дух

С възпоменателни прояви, панихиди и литийни шествия в цялата страна се отбелязва 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на Свободата. Първата проява в София беше пред паметника на Левски, където д ецата, членове на клубовете „Млади възрожденци“, поставиха караул, а след това прочетоха пред събралите се и мисли на Апостола: Аз съм Анджела, моята..

обновено на 19.02.18 в 16:10

ВиК - Добрич ще сформира Обществен консултативен съвет

ВиК дружеството в Добрич стартира процедура за сформиране на състав на Обществен консултативен съвет. Идеята на Водното дружество идва в отговор на протестите на гражданите срещу непрозрачно управление на водния оператор и влошаващата се услуга. ВиК дружеството в Добрич е водещо в страната по задължения, възлизащи на над 32 милиона лева, както и по..

публикувано на 19.02.18 в 15:37