Милена Димитрова: Селото дава романтика и уют, градът ни прави консуматори на удобства

Снимка: Личен архив
Тази седмица в Радиоприемница разказваме лични истории за хора, избрали живота близо до природата.
Тишината, спокойствието, хармонията, уютът са понятия, които все още могат да се обяснят с показване, с конкретно място, с индивидуален (семеен) избор. Днешният пример ни дава Милена Димитрова Снимка– експерт в сферата на комуникациите с над 10-годишен опит.

Изборът „живот на село“ не стана със скок, внезапно, а беше процес – разказа в ефира на Радио София Милена. – След 4 пълни години мога да каже, че могат да се обособят два периода – през лятото идват много хора, махалата се напълва, но през зимата оставаме само свикналите с предизвикателствата, най-лудите глави. Селото е Белица, Ихтиманско, на 60-ина км от София. Има път и рейс, но токът се случва да прекъсне в най-лютото време. Вековни буки, извори, спокойствие цари наоколо…

Самата Милена е градско чедо, само е завиждала на децата, слушайки разказите им за ваканциите на село.

Сега със семейството (мъж и две приемни деца, а след това – осиновени, плюс биологичното) живее в планинското с. Белица, с невероятни гледки към Средна гора. СнимкаВлюбили се в мястото и в един момент си задали въпроса Защо ли се мъчат в София?...

Милена обича културния живот, самата тя организира събития в тази област и ако нещо ѝ липсва на село – това е средата с приятелите от тази сфера.

В града си консуматор на удобства, на услуги, но там изгубваш чувството си за отговорност към собствената си съдба.

Разбрах, че животът на село си има цена. И че човек е създаден да живее в общност. А иначе хората на село са по-прями, общуват.

Връзката с природата е многозначна, а лично за мен тя също е жизнено необходима.

Чуйте повече по темата от разговора на Катя Василева с Милена Димитрова.

Още от категорията
Най-малко двама полицаи са ранени в Атина в събота вечерта, когато анархисти хвърляха коктейли „Молотов“.

22 ареста в Атина при сблъсъците на годишнината от бунта в Политехниката

Гръцката полиция задържа 22-ма души при вчерашните стълкновения близо до Политехническия институт в централната част на Атина, съобщи гръцкият в. „Катимерини“. При сблъсъците са били ранени двама полицаи. На 17 ноември гръцките студенти с демонстрации годишнина от окървавения бунт на Политехническия университет в Атина през 1973 година. В..

публикувано на 18.11.18 в 08:56

Протестите са планирани в десетки градове, очакват се блокади на пътища

Протестни демонстрации са организирани в неделния ден в десетки градове в страната. Вълната от недоволство бе породена от цените на горивата, но впоследствие прерасна до протести срещу цялостния начин на живот у нас - ниската покупателна способност, качеството на здравеопазването, образованието и начина на управление на България през последните..

обновено на 18.11.18 в 08:42
Врачанският митрополит Григорий

Врачанският митрополит Григорий: Постът е преди всичко въздържание от грехове

„Постът е не трябва да се възприема едностранчиво, като въздържание от определени храни. Той е преди всичко въздържание от грехове, от злите ни мисли, дела и привички.“ Това каза по повод започналите на 15 ноември Рождественски пости за предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“ Врачанският митрополит Григорий. Според него..

публикувано на 18.11.18 в 08:34

Богатството и богатеенето в Бога

Заедно с доц. Мариян Стоядинов, преподавател в православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий“, говорим за това как можем да приемем богатството не като средство, чрез което да се възгордеем и забравим за Бога, а като средство за укрепване на волята и душата ни.

публикувано на 18.11.18 в 08:15
Фотографска снимка, предоставена от аржентинския флот на 17 ноември 2017 година.

Траур в Аржентина за жертвите в потънала подводница

Президентът на Аржентина Маурисио Макри обяви тридневен национален траур за жертвите на изчезналата преди година подводница „Сан Хуан“, която беше открита от американската компания „Оушън инфинити“ , предаде ТАСС. Връзката с подводницата, отплавала от аржентинското пристанище Ушуая с 44-членен екипаж, прекъсна на 15 ноември 2017 г. На..

публикувано на 18.11.18 в 08:10
Доналд Тръмп в опустошен от пожарите район на Калифорния.

Тръмп отиде в Калифорния, където над 1000 души са изчезнали при пожарите

Продължава борбата на властите с огромните пожари в Северна Калифорния. Американският президент Доналд Тръмп посети почти заличения от огромен горски пожар град Парадайз. Гигантският пожар в Северна Калифорния, наречен лагерен огън изпепели близо 60 000 хектара, като взе 71 жертви а над 1000 души се смятат за изчезнали. Огнената стихия..

публикувано на 18.11.18 в 08:01

Преглед на българския печат

Четири милиметра грайфер стигат, за да не ви глобят за липса на зимни гуми, пише на първата си страница 24 часа. Вестникът започва водещата си статия с цитат от Закона за движение по пътищата, където пише, че от 15 ноември до 1 март движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия. Глобата за..

публикувано на 18.11.18 в 07:27