Милена Димитрова: Селото дава романтика и уют, градът ни прави консуматори на удобства

Снимка: Личен архив
Тази седмица в Радиоприемница разказваме лични истории за хора, избрали живота близо до природата.
Тишината, спокойствието, хармонията, уютът са понятия, които все още могат да се обяснят с показване, с конкретно място, с индивидуален (семеен) избор. Днешният пример ни дава Милена Димитрова Снимка– експерт в сферата на комуникациите с над 10-годишен опит.

Изборът „живот на село“ не стана със скок, внезапно, а беше процес – разказа в ефира на Радио София Милена. – След 4 пълни години мога да каже, че могат да се обособят два периода – през лятото идват много хора, махалата се напълва, но през зимата оставаме само свикналите с предизвикателствата, най-лудите глави. Селото е Белица, Ихтиманско, на 60-ина км от София. Има път и рейс, но токът се случва да прекъсне в най-лютото време. Вековни буки, извори, спокойствие цари наоколо…

Самата Милена е градско чедо, само е завиждала на децата, слушайки разказите им за ваканциите на село.

Сега със семейството (мъж и две приемни деца, а след това – осиновени, плюс биологичното) живее в планинското с. Белица, с невероятни гледки към Средна гора. СнимкаВлюбили се в мястото и в един момент си задали въпроса Защо ли се мъчат в София?...

Милена обича културния живот, самата тя организира събития в тази област и ако нещо ѝ липсва на село – това е средата с приятелите от тази сфера.

В града си консуматор на удобства, на услуги, но там изгубваш чувството си за отговорност към собствената си съдба.

Разбрах, че животът на село си има цена. И че човек е създаден да живее в общност. А иначе хората на село са по-прями, общуват.

Връзката с природата е многозначна, а лично за мен тя също е жизнено необходима.

Чуйте повече по темата от разговора на Катя Василева с Милена Димитрова.

Още от категорията

Мая Манолова: Всички работници ще получат неизплатените си от години възнаграждения

Всички работници у нас ще получат неизплатените си от години възнаграждения. В това увериха омбудсманът и депутати от всички парламентарни групи, след като парламентът прие на второ четене промени в Кодекса на труда, за които настояваше Мая Манолова . Вече ще бъде забранено и няма да е възможно да се продават фирми на клошари, с цел некоректни..

публикувано на 13.12.17 в 16:16

Обвиняемият за катастрофата в Приморско, при която загина велосипедист, остава в ареста

Бургаският апелативен съд остави в ареста 59-годишния Владимир Колев . Той е обвинен за катастрофата в Приморско, при която загина велосипедистът Евелин Дуков .  Близки и приятели на загиналия Евелин Дуков протестираха пред съдебната палата с искане за доживотна присъда: За мен най-голямата вина е това, че си е позволил да се напие до..

публикувано на 13.12.17 в 16:03

Доц. д-р М. Гешева: Както и да бъде приготвена вечерята по празниците, най-важно е да не се прекалява

Мярка в количеството на празничната трапеза и качество на общуването с най-близките хора , това е най-добрата рецепта за безаварийно изкарване на предстоящите празнични дни. Съветът е на доц. Маргарита Гешева , национален консултант по токсикология и началник на токсикологичното отделение в "Пирогов". Както и да бъде приготвена вечерята по..

публикувано на 13.12.17 в 15:52

Заради нередовно призоваване на Цветан Василев делото за източване на КТБ беше отложено

Заради нередовно призоваване на банкера Цветан Василев делото за източване на близо 3 милиарда лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) беше отложено. Следващата дата, на която ще бъде направен опит за провеждане на разпоредително заседание, е 23-ти януари. Абсолютно предизвестен провал - първо, защото разследването срещу Цветан Василев беше..

обновено на 13.12.17 в 15:49

Астрономът Никола Каравасилев: Планът на Тръмп за мисии до Луната и Марс не е утопия

Планът на Доналд Тръмп – САЩ да изпратят отново астронавти на Луната, където да се подготви пилотирана мисия до Марс, в никакъв случай не е утопия. Това коментира в ефира на "Хоризонт" Никола Каравасилев , който е ръководител на националните ни отбори по астрономия и астрофизика. Американският президент подчерта: Този път не става дума само да се..

обновено на 13.12.17 в 15:26

Природозащитници отново на протест в защита на Пирин

Протест в подкрепа на Национален парк „Пирин“ ще се проведе днес от 18:30 часа. Шествието ще тръгне от паметника на Алеко Константинов, който се намира в началото на пешеходната зона на бул. "Витоша", ще премине по булеварда, ще завие по бул. "Дондуков" и ще стигне до сградата на Министерския съвет. Протестът е срещу опитите планът за управление на..

публикувано на 13.12.17 в 14:34

Хората с увреждания в Добрич срещу критериите за предоставяне на безплатни карти за транспорт

Сдруженията на инвалидите, слепите и глухите в Добрич подадоха жалба до Общинския съвет, в която изразяват несъгласието си с критериите за предоставяне на безплатни карти за общинската транспортна схема на хората с увреждания, които бяха одобрени от местния общински съвет. След като се запознах с критериите, които представя Общината да се реши кой има..

обновено на 13.12.17 в 14:28