Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляха директора на звеното за фискален контрол в НАП

| обновено на 18.12.17 в 16:29
Снимка: БГНЕС

Директор в Националната агенция по приходите беше прострелян сутринта в центъра на София. 43-годишният мъж е в критично състояние с поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта, съобщиха от ВМА.  

Ивайло Стаменов Цветков е бил причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина в центъра на София. Срещу мъжа е стреляно почти от упор. Това обясни пред "Хоризонт" директорът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов. Той допълни, че 43-годишният служител на Националната агенция по приходите не е криминално проявен. В момента състоянието му е тежко. 

Стрелецът вероятно е причакал данъчния служител да паркира колата си на столичната улица "Дунав". Стреляно е отблизо, в предното стъкло на автомобила, обясниха от СДВР. Хората, живеещи в района, разказват, че са чули няколко изстрела:
Много хора започнаха да се питат какъв е този гръм. Ясно е, че беше изстрел. Бях на тази улица и чух силния гръм. Три пъти – след 08.30-08.40 ч.

Минути след инцидента районът е отцепен от полицията. Иззети са записите от камерите на офиси и държавни учреждения. В МВР работят по всички версии за стрелбата. Директорът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов заяви: 
Установено е, че е простреляно 43-годишно лице. Лицето не е криминално проявено. Има прострелна рана в гърдите. Водят го с опасност за живота. Най-вероятно в движение, поне по първоначални данни, е прострелян. Той е отивал на работа. Служител е на НАП. Ръководен служител е. Не отхвърляме и версията личен мотив. Само можем да гадаем в момента. Разглеждат се всички версии и се работи по тях.

Простреляният служител на НАП е шеф на звеното за фискален контрол. Той ръководи и оперативните служители, които работят срещу контрабандата на горива у нас.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че Цветков е и бивш полицейски служител.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна