Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрий Асланов: ГЕРБ и БСП увеличават предимството си пред останалите партии

Юлий Павлов: Има стабилизация по отношение на управлението на страната, икономическата ситуация и доходите

Юрий Асланов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и БСП увеличават предимството си пред останалите партии, притегляйки към себе си все повече избиратели. В това число и от негласуващите. Това отбеляза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Юрий Асланов от Агенция "Афис“:

Т. нар. българска кауза, т.е. европредседателството, е склонно и е способно да усмири по-радикални страсти за определен период от време, но това напрежение няма да изчезне и се дължи на множество фактори, които ние наблюдаваме.

Има стабилизация по отношение на управлението на страната, икономическата ситуация, доходите, подчерта пред "Хоризонт" Юлий Павлов от Агенцията за анализи и маркетинг: Юлий Павлов

Дават се доста пари за увеличение на пенсиите, увеличение на минимални заплати и т.н. Хората така са горе-долу доволни и напрежението намалява. Това, което наблюдаваме в парламента, са театрални сценки, тъй като нито управляващите, нито опозицията имат реална политика, която да предложат. Нямаме сблъсък на политики, а имаме сблъсък на персонални обиди. Управляващи и опозиция нямат противоречие по два от най-съществените въпроси. Те нямат противоречие по това как да се харчат парите. Другото, по което нямат противоречие, е съдебната система.

Цялото интервю с Юрий Асланов и Юлий Павлов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна