Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два концерта и благотворителност в коледната програма на Детския радиохор

| обновено на 21.12.17 в 13:53
Детският радиохор - Ансамбъл на годината 2016
Снимка: БТА

Детският радиохор, ръководен от Венеция Караманова, беше провъзгласен за Ансамбъл на годината в националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт" - "Музикант на годината 2016".

Съставът има традиционно по няколко участия в предколедния сезон и публиката очаква с нетърпение техния специален концерт преди Рождество Христово, в който звучат любими песни, посветени на празника. Тази година концертът е на 20 декември в Първо студио на БНР. С него малките славеи ще почетат и 85-годишнината от рождението на създателя на Детския радиохор - акад. Христо Недялков. Особено внимание ще бъде отделено във втората част на концерта на цикъла от десет коледни песни, композирани от маестро Недялков, в които ще акомпанира Младежка филхармония "София".

Детският радиохор ще направи и предколеден благотворителен жест - Софийската митрополия и Българското национално радио организират с благословението на Патриарх Неофит благотворителен Предрождественски концерт в подкрепа на водещата от програма "Хоризонт" Станислава Пирчева, която се нуждае от спешна операция. Той ще се състои на 21 декември в старинния столичен храм "Света София" от 18.00 часа с участието на Детския радиохор с диригент Венеция Караманова, Софийския свещенически хор с диригент отец Кирил Попов и Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова.

По традиция певците от Радиохора ще бъдат на сцената и в Коледното матине на Симфоничния оркестър на БНР. На 23 декември от 11 часа в Народния театър "Иван Вазов" на диригентския пулт ще застане Любка Биаджони.

За предколедната програма на Детския радиохор разказа в предаването "Алгро виваче" диригентката Венеция Караманова. Чуйте в звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна