Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен трафик по пътищата се очаква заради предстоящите празници

| обновено на 22.12.17 в 15:25
Комисар Бойко Рановски
Снимка: БГНЕС

Засилен трафик по пътищата се очаква следобед и привечер заради предстоящите празници. Началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски увери, че е създадена необходимата организация:

Има създадена организация, полицейско присъствие. Има заповед на Агенция "Пътна инфраструктура" за забрана на движението на товарни автомобили над 12 тона от 16.00 до 20.00 часа. Има създадена координация с колегите от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" също да се включат при спирането на товарните автомобили. Ако трафикът е изключително засилен, спирането може да започне и малко по-рано. 

В почивните дни полицията ще провежда и операции по пътищата. Комисар Рановски уточни:
То е насочено основно да се подпомага трафикът, не толкова да се контролира. Ако има агресивни водачи, ако има водачи, които не се съобразяват с указанията, ще бъдат вземани отношения на място. През останалите дни - от неделя нататък, ще има специализирани полицейски операции за контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества. Техническите средства за скорост ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа, така че всеки, който си позволява да нарушава правилата, ще бъде санкциониран.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени