Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Николов: Повечето от спечелилите от тотото след 7-8 години вече са загубили парите

Снимка: БГНЕС

Много хора смятат, че да търкаш лотарийни билети, е най-прекият път към забогатяването и щастието. Но да спечелиш от лотарията или тотото, е едно на няколко милиона шанс. До този извод стигаме до разговора си с председателя на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов: Със сигурност шансът да спечелим в която и да е лотария, е доста малък. Той, ако беше голям, вероятно всички щяхме да сме милионери. Това статистически не е възможно, защото трябва да спечели организаторът, а трябва и много хора да загубят, за да се формира печалба.

По думите му, никога не показват спечелилите от тотото след 7-8 години, защото повечето от тях вече са загубили парите: Човек, за да печели добре, трябва да се образова. А не да чака на късмета си, защото късметът идва и си отива. Ако ни липсват необходимите знания, много лесно ще загубим тези пари.

Николов обобщи: Проблемът е, че ние вярваме повече в късмета, отколкото в упорството и образованието. За съжаление, нашите предци в 19-и век, по време на Българското възраждане, са слагали най-напред образованието и това е бил най-важният фактор за успеха на човек. Сега не разбирам защо тази вяра в хората отслабна толкова много и изведнъж късметът стана най-желан.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна