Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ в центъра на София

Снимка: МВР

Засилено ще бъде полицейското присъствие в новогодишната нощ в центъра на София. Осем пропускателни пункта ще бъдат разположени на територията на площад "Батенберг", където ще се проведе традиционния концерт "Сцена под звездите". 

Най-важно е да бъде осигурена сигурността за хората, посочи кметът Йорданка Фандъкова:
Изискването и съвместната ни работа със СДВР е да осигурим максимално високи мерки за сигурност със съответните ограждения, с КППТ-та, през които да се пропускат гражданите, като няма да бъдат допускани граждани във видимо нетрезво състояние, които имат остри метални предмети, които имат стъклени бутилки. Дирекция "Сигурност", Дирекция "Аварийно-спасително звено", екипите също ще бъдат там, на място и Столична дирекция на вътрешните работи, пожарната. Всички служби работим в синхрон, така че да осигурим всички необходими мерки и съответно готовност пък за реакция.

Къде точно ще са проверките обясни Красимир Димитров от Столичната община: 
Откъм Мария-Луиза от метростанцията, там е най-големият поток, откъм Президентството. Ще има на "Александър Първи Батенберг" КПП-та, на ул."Бенковски" и "Г.С. Раковски", задната страна на сцената, която е на ул."Дякон Игнатий", градинката на ул."Московска" и от ул."Малко Търново" също ще може да пристигат към площада".

Пиротехническите изделия са забранени на концерта. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна