Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването на шесторното убийство в Нови Искър продължава

МВР: Не става въпрос за убийство и самоубийство на някой от членовете на семейството в Нови Искър

Къщата, в която е извършено убийството в Нови Искър
Снимка: БГНЕС

Разследването на шесторното убийство в Нови Искър продължава. Представители на МВР и прокуратурата оповестиха тази вечер пред медиите подробности във връзка с тежкото престъпление, като категорично опровергаха версията, че става въпрос за убийство и самоубийство на някой от членовете на 6-членното семейство, което беше застреляно в Нови Искър. Това стана ясно от думите на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Те определиха убийството на семейството като престъпление без аналог в най-новата история на страната и обясниха, че става въпрос за деяние, което е извършено с изключителна ярост  - част от членовете на семейството са разстреляни с по няколко куршума.

Борислав Сарафов поясни, че към момента се работи основно по версията за дейността на бащата в семейството  - Неделчо Юнаков.  Проверяват се негови фирми, както и това с какво точно се е занимавал той в миналото. Друга версия, по която се работи във връзка с жестокото убийство, е по какъв начин и кога семейството се е нанесло в къщата в Нови Искър, в която беше извършено убийството, и кои са предишните собственици на тази сграда -  дали е имало някакви конфликти между тях и между разстреляното семейство.  

Доказателствата, които насочват криминалистите към това, че не става въпрос за битово престъпление, приключило със самоубийството на някой от членовете на семейството, е начинът, по който са намерени телата и големият брой куршуми, които са били изстреляни по тях,  обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че щабът, който е създаден за разследване на това престъпление продължава да  работи и ще работи и през тази нощ, а вероятно утре МВР и прокуратурата ще предоставят повече информация по случая. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна