Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се възмути от действията на частна фирма, премахнала протестен билборд на синдикатите в МВР

| обновено на 10.01.18 в 14:49
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се възмути от действията на частна фирма, която е премахнала протестен билборд на синдикатите в МВР. Борисов е разпоредил на министър Лиляна Павлова да осигури на протестиращите толкова билбордове, колкото пожелаят. Премиерът коментира темата в началото на правителственото заседание, а днес то е изнесено в НДК, основната сграда на събитията от Българското европредседателство.

С принципен коментар за всички готвени протести, които ще съвпаднат с откриването на европредседателството, Бойко Борисов подчерта, че те не пречат на правителството:

Председателството е на България. Нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото има лошо да каже. Лиляна Павлова да може да го сложи и да се каже: "Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска, който иска нещо, да сложи, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. Ще покажем това, което сме".

В четвъртък Борисов ще разговаря със синдикатите в МВР, но подчерта, че са осигурени допълнително средства за сектор "Сигурност":

Не само, че не сме в колизия с техния протест. 55 милиона изплатихме повече на МВР, сто милиона повече за армията, безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Исканията на военните са за няколко милиарда, три нагоре лева, най-вероятно ще излязат четири, пет накрая.

Днес в 15.30 часа прокуратурата и МВР ще дадат брифинг за шесторното убийство в Нови Искър:

Максимално заедно с МВР, детайли по шесторното убийство, по целия генезис, по цялата технология. От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отиват на "експертите".

За предстоящите протести на природозащитниците срещу втория лифт в Банско премиерът заключи:

Втори лифт на Банско до Шилигарника. Нито една керемида там не може да се сложи, нито едно нещо различно да се направи от този миг.

Освен за делегациите, които идват за официалното откриване на Европредседателството в София, утре движението в столицата ще бъде затруднено и заради 9 протеста, планирани в центъра на града.

Старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на СДВР заяви: Специално за утре, ако има възможност във вечерните часове, призоваваме хората да избягват движението в централна градска част.

Основните бул. „Цар Освободител“ и ул. „Раковски“ се очакват да бъдат натоварени. Затова и апелираме хората да използват повече метрото и градския транспорт. Очакват се промени в движението на автобусните линии за времето на преминаване на съответните шествия, тъй като те са заявени да минат по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Васил Левски“ и ул. „Раковски“. Ще направим всички необходимо да имаме навременна и адекватна информация в реално време, каза заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.


Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна