Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка за бонове от масовата приватизация ще може да се прави безплатно по интернет

Снимка: БГНЕС


Проверка за бонове от масовата приватизация ще може да се прави безплатно по интернет. Това ще става с персоналния идентификационен код, издаван от Националната агенция за приходите, съобщи Боряна Георгиева от данъчните. 


От началото на февруари ще може безплатно да се правят картови плащания по интернет и в офис на НАП за погасяването на задължения към хазната.
С новата услуга - картови плащания към сметките на приходната агенция, ще се преодолеят няколко неудобства, уточни говорителят на данъчните Росен Бъчваров.
Плащането е напълно безплатно, няма никакви такси и второ, плащането отнема не 24 или 48 часа, а отнема 30 секунди.
По този начин ще отпадне и проблемът с натрупването на лихвите. От тази година всички данъчни облекчения ще могат да се ползват само, ако няма абсолютно никакви забавени плащания към хазната, допълни Боряна Георгиева от данъчните.
Затова съветваме нашите клиенти преди да подадат декларацията си да направят задължително справка в НАП, дали имат неплатени задължения.

До края на януари можем да използваме пет процента от данъка за довнасяне, но трябва да декларираме задълженията си онлайн и да ги платим до края на януари. Иначе декларации и плащания могат да се правят до края на април.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна