Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт старт: Млади художници, които да следим през 2018

"Гьоте институт" - България и галерия Credo Bonum представят годишната изложба "Арт старт", в която са събрани най-интересните млади художници до 35 години. Куратори са Весела Ножарова, Даниела Радева, Стефка Цанева. В интервю за "Преди всички" Цанева поясни, че тази година участниците са 12, като най-младият е на 19 години. Те са много различни като техника, която използват, като теми, които показват, а за някои от тях ще бъде първо участие в изложба: 

Разликата с миналата година е, че тогава работихме с автори, които малко или много познавахме, докато тази година много от авторите са съвсем нови и за нас.

Изложбата в две части представя разнообразни аспекти, медии и подходи в съвременното изкуство у нас и чужбина. Могат да бъдат видени живопис, рисунки, скулптура, инсталация, фотография, обекти.

Тази година изложбата ще стартира на 13-и януари с дълъг премиерен следобед и тур в двете изложби с кураторите и някои от художниците. Вечерта програмата продължава с афтърпарти по случай откриването с музика от Светослав (Indioteque) и alias в клуб Tell Me.

Цялото интервю със Стефка Цанева можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени