Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович загуби сет, но победи Монфис

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) загуби сет, но се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Джокович надделя над французина Гаел Монфис с 4:6, 6:3, 6:1, 6:3 в горещото време в Мелбърн с температура на въздуха от почти 40 градуса Целзий и от почти 70 градуса на настилката на корта.

Поставеният под номер 14 сърбин, който се завръща след 6-месечно отсъствие заради травма, започна колебливо и допусна пробиви в първите си две подавания в мача. Той все пак навакса и изравни за 3:3, но с трети брейк за 4:3  Монфис си осигури предимство, което успя да задържи.

Втората част вървеше равностойно до 3:3, след което сърбинът взе девет от следващите десет гейма, за да обърне резултата в сетовете в своя полза. В четвъртата част Джокович отново реализира единствен пробив в осмия гейм и това се оказа решаващо за 15-ата му поредна победа срещу Монфис.

И двамата страдахме на корта. Условията бяха много тежки, брутални - особено в първия час и половина. Знаех, че този мач ще бъде голямо предизвикателство за нас. Трябваше да остана на крака и да се опитам да използвам всяка възможност, коментира Джокович. 

В третия кръг белградчанинът ще срещне номер 21 Алберт Рамос-Виньолас (Испания), който се справи с Тим Смичек (САЩ) с 6:4, 6:2, 7:6(2). Поставеният под номер 7 и четвъртфиналист от миналия сезон Давид Гофен (Белгия) изненадващо отпадна във втория кръг след поражение от французина Жулиен Бенето с 6:1, 6:7(5), 1:6, 6:7(4).

Бенето очаква в третия кръг 25-ия в схемата Фабио Фонини (Италия), който отстрани Евгени Донской (Русия) с 2:6, 6:3, 6:4, 6:1. Двукратният четвъртфиналист Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) също продължава напред.

Поставеният под номер 12 Дел Потро победи в оспорван мач руснака Карен Хачанов с 6:4, 7:6(4), 6:7(0), 6:4. Аржентинецът ще срещне полуфиналиста от 2014 и 2015 година Томаш Бердих (Чехия) в третия кръг.

Номер 19 Бердих  се наложи срещу испанеца Гийермо Гарсия-Лопес с 6:3, 2:6, 6:2, 6:3, след като пласира  12 аса и 42 печеливши удара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна