Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтичат сроковете за предложения за финансирането на рибарството у нас

Снимка: ИАРА

За света и за Европа рибарството става все по-важен отрасъл. Европейският съюз ще го финансира и в следващия програмен период. До 5-и февруари Консултативният съвет за Черно море трябва да направи предложения до Брюксел как точно и кои направления да се финансират.

Не може едни и същи рибари в различни сдружения да имат различен брой квоти. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Йордан Господинов, генерален секретар на Консултативния съвет за Черно море:

Става въпрос за едни и същи кораби, едни и същи риболовци, даже са били в едно и също сдружение, едните се местят от едното сдружение и търсят по-добри условия. Нашата организация е много голяма. Ние ги подкрепяме с преработка, с изкупуване, с обучения, с много неща.

Относно улова на калкан Господинов коментира:

Не можеш да ловиш калкан, ако нямаш документи. Има точно определени места за стоварване и това Брюксел го знае. Няма нищо скрито и покрито. Ние също знаем кои са бракониери, но Изпълнителната агенция по рибарство наложи доста сериозен контрол.

Цялото интервю с Йордан Господинов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна