Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караниколов и Московски представиха приоритетите в сферата на икономиката и на транспорта по време на Европредседателството

Снимка: www.dnevnik.bg


Министрите на икономиката и на транспорта и съобщенията Емил Караниколов и Ивайло Московски представиха приоритетите в двете сфери в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Двамата изложиха вижданията си пред комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европейския парламент в Брюксел

И двамата министри акцентираха върху вътрешния, както и единния цифров пазар като приоритет на българското председателство. Отново беше повдигнат въпросът за фалшивите новини. По този повод министър Московски заяви, че към проблема трябва да се подхожда балансирано:

Първо, е много важно да се дефинира терминът, за да може, след това, да бъде поставена и границата, къде е фалшивата новина и къде не е. Длъжни сме да гарантираме, от една страна, задължително, свободата на словото, от друга страна обаче, да бъде защитен всеки един гражданин, всеки един индивид от злонамереност.

На въпрос как гледа на предложението за въвеждане на филтри за съдържание в интернет, министър Караниколов отговори:

Нека бъдем точни и ясни. По време на председателството, ние не можем да изразяваме позиция. Трябва да балансираме мнението на всички в Съвета. Сами не можем да вземам решение. Това предстои като дебат, но решението ще бъде взето от Съвета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна