Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 фирми на форум за финансиране по програмата "Хоризонт 2020"

Над 20 български фирми се включиха в Международна конференция, която има за цел да популяризира възможностите за финансиране на фирмите от IT сектора по програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. Лекторите са от цяла Европа, а специални гости са съоснователят и мениджърът по развитие на мрежата 2020 и представители на Европейската комисия.

Целта на Международната конференция е да насърчи повече български фирми и организации да кандидатстват по програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“, за да спечелят финансиране за изпълнение на своите иновативни проекти. Остават 3 години до края на програмата, а има предвидени 30 милиарда евро за проекти. Това каза за Радио София Евгени Косев, който се занимава с проектно консултиране по програмата „Хоризонт 2020“. 

Фирмите, които се включиха в конференцията, работят в различни области, независимо, че събитието е насочено към информационните и телекомуникационни технологии. Има представители на компании от секторите "Енергетика" и "Транспорт", както и от научни институции, каза Евгени Косев.

Програмата съдейства изследователската дейност, която се прави в научните институти, да навлезе на пазара. Това се случва чрез фирмите, които са партньор за комерсиализиране на тези изследвания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна