Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Стефанов за дебатите в НС и вота на недоверие: Хроника на една предизвестена смърт и абсолютен фарс

Снимка: личен архив

Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов определи 5-часовите дебати в Народното събрание и вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" като хроника на една предизвестна смърт и абсолютен фарс:

Не смятам, че българските граждани са обърнали внимание на това, което се случва в парламента. Не само заради дължината на делбата, но и заради самата му абсурдност и безсъдържателност. Тази сутрин въобще не смятам, че някой си е направил труда да пусне каквато и да е медия и да разбере нещо, което знаехме още когато вотът беше внесен, или още тогава, когато ДПС заяви чрез устата на почетния си председател, че тази работа няма да стане по начина, по който си мислят БСП, тъй като няма алтернатива у правителството. Така че – хроника на една предизвестена смърт и абсолютен фарс. Ползата трябваше да бъде за българските граждани, за да чуят алтернатива евентуално като подход за справяне с корупцията. Не чуха такова нещо, а пет часа се наслаждаваха на цинични, дребнави, махленски хули и обиди на личностна основа. Това не е политическо говорене и ако продължават така нашите политици, не ги чака нищо добро.

Опозицията трябва да създава и да предлага на общественото внимание политически алтернативи, тоест това, което предлагат управляващите да се случи по по-добър начин, подчерта той:

Това БСП не го прави, те спират на частта - кресливо намиране на кусури. БСП изпадат в парадокса на това, защото няма какво да предложат и се хващат за всичко онова, което смятат, че не става, без да го доведат до логичния му край и да кажат как би могло да стане.

Стефанов коментира още и темата за референдум за Истанбулската конференция, като кратко заяви, че би било абсурдно.

В звуковия файл можете да чуете цялото интервю на Лора Търколева с Любомир Стефанов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна