Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков завърши четвърти в кръга от световната купа по сноуборд в Банско

Снимка: БТА

Радослав Янков завърши на четвърто място в дисциплината паралелен гигантски слалом в кръга от световната купа по сноуборд в Банско. Чепеларецът отстъпи в малкия финал пред Андреас Промегер (Австрия), след като се спусна по по-лошото синьо трасе и въпреки подкрепата на публиката в Банско не успя да се качи на подиума.

Българинът преодоля осминафиналната серия срещу Каспер Флюч (Швейцария), на четвъртфиналите победи Рок Маргуч (Словения), а на полуфиналите загуби от Едвин Корати (Италия).

По скоро съм доволен, отколкото разочарован от днешното класиране. Няма да крия имаше напрежение, защото толкова много хора ме подкрепят и имат очаквания. Сега си отдъхнах , олекна ми, заяви Янков пред пратеника на БНР Ивайло Герчев след състезанието.

Победител в състезанието е  Невин Галмарини (Швейцария), който спечели големия финал срещу Едвин Корати.

Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите. Станислав Вангелов се нареди 46-и, веднага след него завърши Михаил Кръшняк, а Димитър Ганичев остана 52-и.

В генералното класиране за световната купа води Галмарини с 5530 точки, следван от Роланд Фишналер (Австрия) с 3516 точки и Андрей Собольов (Русия) с 3346 точки. Радослав Янков е шести с 3030 точки. Вангелов е 80-и с 16.70 точки, следван от Кръшняк с 16.40 точки, а Ганичев е 83-и с 14 точки.

В класирането за малката световната купа в дисциплината води Галмарини с 4810 точки, пред Андреас Промегер с 2780 точки, Александер Пайер (Австрия) с 2560 точки и Янков с 2510 точки. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени