Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция "MIRABILIA" събира хора от различни области с различни подходи и методология

Снимка: БАН

Институтът по балканистика с център по тракология отправя покана за интердисциплинарната конференция "MIRABILIA": Чудесно и магическо", която ще се проведе в Американския научен център в София.

Идеята на конференция "MIRABILIA" е да събере хора от различни области с различни подходи, методология, които да обменят опит, идеи, защото това е една прекрасна провокация. Това заяви в интервю за предаването "Хоризонт до обед" проф. Ваня Лозанова:

Участниците в конференцията са от най-авторитетните научни институции в България – от Софийския университет, Шуменския университет, от почти всички институти на Българската академия на науките. Най-много са от Института по балканистика с център по траколокия, защото там наистина палитрата е много богата, много цветна, много интересна както от гледна точка на античната култура, така и на османската култура, включително до съвременната турска литература, където една наша докторантка ще представи част от своите изследвания. Гл. ас. Д-р Гергана Дончева, моята гордост, винаги представя много интересни неща, свързани със съвременното балканско кино.

Цялото интервю с проф. Ваня Лозанова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна