Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водещите тема в излизащите днес столични вестници е анонсираната вчера проверка на прокуратурата на лица, притежаващи скъпи имоти и автомобили.

В  заглавие на първата си страница вестник "Труд" пише: "Удари часът за проверка на паралиите". Обвинители, данъчни и политици ще изясняват с какви пари през 2015 и 2016 година българи са купили скъпи имоти и коли за над 500 хил. лева.

Вестник "24 часа" допълва, че според справка 245 души са си купили къщи за над половин милион лева, а още 120 - придобили имоти за над 800 хил. лева.

Вестник "Сега" информира: "Румъния се измъква, а България остава под наблюдение в ЕС". Изданието коментира, че "отлитат надеждите на правителството на Бойко Борисов да се освободи до края на тази година от унизителния контрол за върховенство на закона, въведен само за България и Румъния от първия ден на членството им в ЕС“. След 10-годишно прилагане на Механизма за сътрудничество и проверка Румъния е на път да достигне европейските стандарти по отношение на правосъдието и върховенството на закона, както и в борбата с корупцията. На България обаче все още й предстои дълъг път. Това става ясно от проучване, поръчано от Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, допълва изданието.

Вестник "Стандарт" съобщава: "До 3 години с влак до Белград". Изданието цитира думи на транспортния министър Ивайло Московски, който заявява, че ще се настоява за Брюксел да разреши само една проверка на границата със Сърбия.

"Монитор" информира: "Тарифите на роуминга със Сърбия падат до шест месеца". Това е заявил транспортният министър Ивайло Московски след срещата с вицепремиера на Сърбия Зорана Михайлович. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна