Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов директор, нови учители и видеонаблюдение ще има от понеделник в ОДЗ "Брезичка" в Бургас

| обновено на 02.02.18 в 15:16

Нов директор, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детската градина "Брезичка" в Бургас. Мерките се въвеждат след скандален видеоклип със скрита камера, който показа насилие на учителки над деца. Директорът на детската градина "Брезичка" Събка Недева ще бъде освободена от поста си от понеделник. Две от учителките във видеото вече са подали оставка. 

Оставка е подала и третата учителка, посочена в сигналите за малтретиране на деца в бургаската детска градина "Брезичка". Светла Петрова беше излязла в болнични. С нея напусналите стават четирима.

Това каза след извънредна родителска среща заместник-кметът по образование на Община Бургас Йорданка Ананиева. Недева е третата, която напуска учебното заведение след скандалния видеоклип, който показа как учители малтретират деца. От понеделник нови учители ще поемат групата "Мики Маус", а учебното заведение ще има нов директор, поясни Ананиева:

Ще подберем колега, който е с достатъчно опит и достатъчно отношение към децата, за да може да поеме детската градина. Тъй като в същата детска градина, освен при децата, и при родителите има натрупана тревожност, и ние трябва да направим всичко, за да успокоим положението в цялата детска градина. Групата ще бъде поета, една от колежките работи в същата детска градина. Видях от реакцията, емоционалната, на родителите, че те я приемат. В смисъл, че одобряват избора. Другата колежка също в момента е в отпуск. Ще ѝ бъде прекратена отпуската, за да може да се върне и да поеме втора смяна

Предстои психолози от Агенцията за закрила на детето да започнат работа с децата, които са били малтретирани, поясни Йорданка Ананиева. Очаква се да бъде монтирано и видеонаблюдение в детската градина. 

Пред БНР родителите на децата в "Брезичка" изразиха задоволство от приетите мерки и допълниха, че очакват действията да не свършат дотук.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени