Работодателски организации поискаха оставката на енергийния министър Теменужка Петкова

Мотивът е свързан с изказване на министъра за свободния пазар на електроенергия

Снимка: БГНЕС

Работодателските организации поискаха оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В съобщение до медиите работодателите твърдят, че Петкова е говорила „неистини“ за свободния пазар на електроенергия в телевизионно интервю.

На свободния пазар на електроенергия реално участват две държавни дружества и борсата, която също практически е държавна собственост, категорични са от работодателските организации.

Искането за оставка на енергийния министър е подписано от Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Общо трите организации твърдят, че представляват 80 % от бизнеса у нас. Според тях  Петкова трябва да напусне поста си заради „изоставените реформи“ в сектор „Енергетика".

Работодателите ще организират протест срещу "безобразията в енергетиката" в края на февруари.

Още от категорията
Данаил Кирилов

ГЕРБ с предложение за поправка в антикорупционния закон

От ГЕРБ внесоха предложение за законови промени, според които незаконно придобито имущество да може да бъде конфискувано и при прекратено наказателно дело. Предлага се също сроковете за конфискация, предвидени в закона, да отпаднат. В приетия антикорупционен закон е регламентиран едногодишен срок за извършване на проверка за незаконно..

публикувано на 11.12.18 в 16:13

ЕП призова България и Румъния да бъдат приети в Шенгенската зона възможно най-скоро

Eвропейските депутати гласуваха резолюция за пълното приемане на България и Румъния в Шенген. Документът, който няма законодателен характер, беше приет с 514 гласа „за“, 107 „против“ и 38 „въздържал се“. Евродепутатите подчертават, че подход в две стъпки - първо премахване на проверките на вътрешните морски и въздушни граници и после на..

обновено на 11.12.18 в 14:57

Станислав Бачев: Отношенията между САЩ и ЕС не са поставени на равноправна основа

„Отношенията между САЩ и ЕС не са поставени на равноправна основа. Как може да са поставени на равноправна основа, когато имаме 36 хил. военнослужещи, американски военни, в Германия или 20 хил. в Италия. Защо ЕС няма свой контингент в САЩ?“. Това попита в предаването „12+3“ авторът на книгата „Геоенергетиката в отношенията ЕС – Русия в началото..

публикувано на 11.12.18 в 14:56

Мирослав Попов: Целта на Глобалния пакт е миграцията да стане регулярна

Решението на българското правителство да се въздържи при гласуването на Глобалния пакт на ООН за миграцията беше правилно, смята анализаторът Мирослав Попов. В предаването "12+3" той изказа мнение,  че б ългарското общество не си дава сметка какво се е случило в Маракеш и още по-малко какво ще се случи в близките 5-10 години, ако нещата се..

публикувано на 11.12.18 в 14:04

Още 150 000 хора с увреждания с право на месечни помощи от януари

Около 150 хиляди хора с увреждания, които до момента не са получавали месечни интеграционни добавки, от януари ще имат право на месечни помощи за увреждане. Това обяви социалният министър Бисер Петков. Хората трябва да заявят искане за подпомагане в дирекциите за социално подпомагане. С новия интеграционните добавки се трансформират в..

публикувано на 11.12.18 в 13:47

Чавдар Найденов: Властта във Франция иска да вбие клин между протестиращи и обществено мнение

„Извънредно икономическо положение звучи зловещо. Очевидно това е наказване по всевъзможни начини на говорителите на протеста и сплашване и отдръпване от хората, които са на улицата – с една дума обезглавяване“. Това обясни в предаването „12+3“ социологът Чавдар Найденов относно протеста на „жълтите жилетки“ във Франция.        „Очевидно двете..

публикувано на 11.12.18 в 13:16

Роми от цялата страна учредяват Европейска народна партия - България

Роми от цялата страна ще учредят Европейска народна партия - България. Това обяви в Сливен лидерът на организацията Пламен Александров, бивш треньор по бокс в Турция. Заявката е партията да бъде обединител на най-бедните без значение от етнос и религиозни убеждения. Представителят на Сливен Димитър Петров обяви, че ще се включат в местните избори,..

публикувано на 11.12.18 в 13:11