Работодателски организации поискаха оставката на енергийния министър Теменужка Петкова

Мотивът е свързан с изказване на министъра за свободния пазар на електроенергия
Снимка: БГНЕС

Работодателските организации поискаха оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В съобщение до медиите работодателите твърдят, че Петкова е говорила „неистини“ за свободния пазар на електроенергия в телевизионно интервю.

На свободния пазар на електроенергия реално участват две държавни дружества и борсата, която също практически е държавна собственост, категорични са от работодателските организации.

Искането за оставка на енергийния министър е подписано от Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Общо трите организации твърдят, че представляват 80 % от бизнеса у нас. Според тях  Петкова трябва да напусне поста си заради „изоставените реформи“ в сектор „Енергетика".

Работодателите ще организират протест срещу "безобразията в енергетиката" в края на февруари.

Още от категорията
Крум Зарков

Парламентът прие на първо четене и без дебати промени в ГПК

Без дебати Народното събрание прие на първо четене предложенията на левицата застрахователните и потребителските дела да се водят по постоянния адрес на пострадалия, а не както е сега, по седалище на ответната страна. Предлаганите от БСП изменения засягат исковете за обезщетение по Кодекса за застраховането, Гаранционния фонд и Националното бюро на..

публикувано на 20.06.18 в 14:09
Тайфур Хюсеинов

Тайфур Хюсеинов: Ердоган ще спечели президентските избори в Турция още на първи тур

Въпросът с президентските избори в Турция тази неделя ще приключи още на първи тур. Това мнение изрази журналистът от obzornews.bg Тайфур Хюсеинов   в интервю за предаването „12+3“. „Това е възможно да се случи с оглед на това какво се случва в страната. Провеждат се едни избори в извънредно положение. Тотален контрол на медиите от..

публикувано на 20.06.18 в 14:05

Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и предоставянето на убежище. Това съобщи самият Юнкер в профила си в „Туитър“. „Свиквам неформална среща на лидерите по въпросите на миграцията и на предоставянето на убежище в неделя (24 юни), за да ги обсъдим с..

публикувано на 20.06.18 в 14:00

Задават ли се политически размествания след вота на недоверие

Сегашният вот на тема “Сигурност“ по-скоро е своеобразна кулминация на политическата активност на БСП като опозиция. БСП беше длъжна да внесе такъв вот по простата причина, че възниква въпросът за това какво точно, освен скандали, произвежда опозицията, бидейки втората най-голяма парламентарна партия. Това каза в интервю за предаването..

публикувано на 20.06.18 в 13:20
Росица Димитрова (вляво) по време на участието ѝ в сесия на Конференцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.

Валери Симеонов остро възрази срещу приетата от Борисов оставка на Росица Димитрова

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, съобщава правителственият пресцентър.  Тя е поискала да се оттегли след общественото напрежение заради участието ѝ в сесия на Конференцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. По-рано стана ясно, че за..

обновено на 20.06.18 в 13:14
Депутати от ПГ на БСП внесоха вот на недоверие в деловодството на НС.

БСП внесе вота на недоверие към правителството на тема "Сигурност"

"БСП за България" внесе 80 подписа в деловодството на Народното събрание за вот на недоверие към правителството, заради несправяне със сигурността. Битовата престъпност и телефонните измами са само част от мотивите за искане на вот на недоверие. "Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със..

обновено на 20.06.18 в 13:06

Служителите в сектор "Сигурност" на МВР лесно да преминават между отделните структури, реши НС

Служителите в сектор "Сигурност" на МВР ще могат лесно да преминават между отделните професионални структури, решиха окончателно народните представители. От БСП изразиха резерви по промените. Досега курсантите, завършили редовно обучение в Академията на МВР, бяха длъжни да служат в министерството за срок не по-кратък от 10 години, а стажантите..

публикувано на 20.06.18 в 12:40