Работодателски организации поискаха оставката на енергийния министър Теменужка Петкова

Мотивът е свързан с изказване на министъра за свободния пазар на електроенергия
БГНЕС

Работодателските организации поискаха оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В съобщение до медиите работодателите твърдят, че Петкова е говорила „неистини“ за свободния пазар на електроенергия в телевизионно интервю.

На свободния пазар на електроенергия реално участват две държавни дружества и борсата, която също практически е държавна собственост, категорични са от работодателските организации.

Искането за оставка на енергийния министър е подписано от Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Общо трите организации твърдят, че представляват 80 % от бизнеса у нас. Според тях  Петкова трябва да напусне поста си заради „изоставените реформи“ в сектор „Енергетика".

Работодателите ще организират протест срещу "безобразията в енергетиката" в края на февруари.

Още от категорията

Коментар на Таско Ерменков във фейсбук стана повод за декларация на ГЕРБ в НС

Коментар в социалната мрежа  на Таско Ерменков от БСП по повод президентските избори в Русия провокира словестни нападки в пленарната зала между ГЕРБ и левицата. В декларация Тома Биков от ГЕРБ осъди написаното от Ерменков, цитирам "Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин." и това, че..

публикувано на 21.03.18 в 10:35

Парламентът отложи с 10 дни разглеждането на законопроектите за изменения и допълнения в НК

Мнозинството в парламента отложи с десет дни разглеждането на предвидените в седмичната програма седем законопроекта за изменения и допълнения в Наказателния кодекс и ги върна за обществено обсъждане. Поводът е оспорваният законопроект на Министерския съвет, който предвижда преследване на корупцията и в частния сектор и криминализиране на търговията с..

публикувано на 21.03.18 в 10:06
Христо Иванов

Христо Иванов: Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм

"Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм", заяви в предаването "Преди всички" лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов: "Ние от "Да, България" именно затова завихме една центристка позиция, именно защото смятаме, че проблемите, които България има, не могат да бъдат прочетено през призмата на ляво и дясно и че..

публикувано на 21.03.18 в 09:35
Мун Дже-ин

Сеул очаква тристранна среща на върха със Северна Корея и САЩ да прекрати ядрената заплаха

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че е възможна тристранна среща на върха със Северна Корея и САЩ. "Провеждане на преговори между лидерите на Северна Корея и САЩ, след среща на върха между двете Кореи, само по себе си ще стане историческо събитие. И в зависимост от техния резултат, впоследствие може да се състои тристранна среща между..

публикувано на 21.03.18 в 09:21

Лавров поиска от Япония да помогне за изясняването на случая "Скрипал"

Използването на химическо оръжие е неприемливо, в случая с отравянето в Солсбъри на бившия агент Сергей Скрипал трябва да се изяснят фактите. Това заяви японският външен министър Таро Коно след среща с руския си колега Сергей Лавров в Токио. Лавров поиска от Япония да помогне за изясняването на две неща: "къде се намират Скрипал и дъщеря му и защо..

публикувано на 21.03.18 в 09:14
Александър Сабанов

Александър Сабанов: Трябва да се види как ще се финансира сделката за ЧЕЗ и кой стои зад нея

Комисията, която ще проверява сделката за ЧЕЗ, се събира на първото си работно заседание, на което ще бъдат приети вътрешните правила за работата ѝ. В предаването "Преди всички" Александър Сабанов от Обединените патриоти, който е и член на комисията, обясни какво трябва да бъде свършено: "На съвместното заседание на комисиите по енергетика и..

обновено на 21.03.18 в 09:14

Делегация на Групата за приятелство Македония - България е на двудневно посещение в София

Делегация на Групата за приятелство Македония - България, водена от заместник-председателя на Събранието на Македония Фросина Ташевска-Ременски, започва двудневно посещение в България.  В сряда, гостите ще се срещнат с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, след което ще разговарят с народните представители от Групата за приятелство..

публикувано на 21.03.18 в 07:54