Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Нора Шопова
Снимка: личен профил
Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова.


Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио. През 2014 година печели наградата „Модел на годината", а като най-голямо лично постижение тя приема класацията на списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости", където е поместено и нейното име през 2015 година. Сега Нора е водеща на прогнозата за времето в един от водещите телевизионни канали у нас. Пред Радио София тя сподели:

Много обичам историята. Аз съм от възрожденски град, баща ми е историк и от малки са ни разхождали из цяла България, винаги сме имали перфектните беседи. През целия ми живот историята не е била предмет в училище, за мен тя е била нещо прекрасно, което ме е научавало на нови и нови неща.

С тази подготовка Нора Шопова записва специалност "Право" в университета, като благодарение на приятелите си успява да съчетава ученето с модния подиум:

СнимкаБеше ми много трудно, но аз съм изключително упорита и смятам, че всеки един млад човек, с каквото и да се занимава, трябва да го довършва до край. Взех се в ръце, работех, учех, като повечето млади хора, и бях твърдо решена, че ще завърша "Право" и ще докажа, че моделите въобще не са глупави.

Нора Шопова попада случайно в модната вселена. След първите й няколко ангажимента тя осъзнава, че "това си е работа като работа". Но първата среща с камерата е голямо преживяване за нея:

Изключително стряскаща. Никога няма да забравя колко силно блъскаше сърцето в гърдите ми и как втренчено гледах камерата. Даже като видях резултатите се учудих, че изглеждам толкова добре. Честно казано, вътрешно се чувствах като едно изплашено пиленце.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна