Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата автобиография на Вивиан Уестууд идва на пазара у нас

Вивиан  Уестууд е изключително влиятелна личност не само в средите на модата, но и в средите на музиката, субкултурите, революцията, бунта, екологичните движения. „Майката на пънка“ започва своята кариера още в  през 70-те години в Лондон заедно със Малкъм Макларън - мениджър за Sex pistols. Двамата пишат текстове за прочутата банда и се грижат за външния вид на пънк бандите, които се роят в Лондон по това време. В днешни дни тя прави модни ревюта, чиито каузи са свързани с опазване на природата, на планетата и екологичната революция.

Популярната дама описва историята на бурния си живот в творчески тендем с известния биограф Иън Кели. Книгата излиза от печат идната седмица и според Кремена Димитрова - маркетинг и PR  директор на издателство "Колибри" е "изключително подробна и честно написана, въэдействаща и вдъхновяваща:

Книгата дава отговори на много въпроси, свързани с нейната личност и разкриват детайли от биографията ѝ, които обясняват защо е такова нейното поведение, защо е такава нейната мода, защо е такова изкуството, което прави. Изключително искрена книга и много въздействаща! Бих казала спокойно че в някаква степен е и биографията на поколението на Вивиян от времето в Лондон - поколението на 70-те, на това бурно роене на субкултури. Тя по някакъв начин е и история на културата на Англия от това време до наши дни.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна