Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Столичната библиотека

Прототип от филма "Вчера" представя своя любовна лирика днес

В зала "Надежда" на Столичната библиотека от 17.30 ч. ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят“ от Борислав Костов. Събитието се организира съвместно с Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ гр. Велико Търново, а входът за него е свободен.

Столичната библиотека като един притегателен културен център, винаги се старае да отговори на потребностите на читателите – увери Йовка Иванчева – ръководител на отдел Културна дейност в библиотеката. - Борислав Костов, който тази вечер ще представи „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят“, е автор и на книги в проза, включително и монографии, посветени на Георги Марков, Пеньо Пенев, футболиста Георги Аспарухов.

Любопитно е, че Борислав Костов е прототип на един от героите от филма „Вчера“ (по сценарий на Владо Даверов).

Йовка Иванчева съобщи още, че втора година по нетрадиционен начин в библиотеката отбелязват 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски (19 февруари).

Днес гостува Националният музей „Васил Левски“ (гр. Карлово). Пред ученици от столични училища сътрудници от музея ще представят презентации и документален филм за живота и дейността на Васил Левски, а децата ще могат да вземат участие в дискусии, викторини, работилници за изработване на картички с ликовете на Левски, Раковски, Каравелов и Ботев, ще подреждат пъзели, оцветяват и ще решават кръстословици.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Йовка Иванчева от Столичната библиотека.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна