Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луиза Григорова: Ако не съм актриса, ще полудея

Снимка: Фейсбук
Тя е красива, млада дама – нежна, крехка и феерична. В същото време в очите ѝ виждам онова пламъче, което издава упоритите и смели хора, тези с характер… Тя е пъстра и многолика – познавате я като Алекс от „Стъклен дом“, Яна от „Дървото на живота“, д-р Вяра Добрева от „Откраднат живот“, а отскоро – Диана от „Привличане“, но точно в това интервю, вярвам, най-истинската Луиза Григорова.

Формалният повод да се срещнем точно сега е филмът „Привличане“, чиято премиера е на 23 февруари.
Всички сме много развълнувани и мисля, че сме направили нещо, с което спокойно можем да се гордеем. Екипът е страхотен и всички дадоха много от себе си. Очакваме с нетърпение вече да чуем какво мисли публиката –
казва Луиза.

Продължаваме да си говорим за нейните ученически години в 157 ГИЧЗ „Сесар Вайехо“, за работата и като модел в Тайван, за „нейното място“ – НАТФИЗ: Когато влязох в НАТФИЗ, една седмица по-късно разбрах, че съм си на мястото, че това са моите хора, че това са моите приятели и се почувствах страшно щастлива. В НАТФИЗ са едни от най-хубавите ми години досега в живота. Там съм изживяла и приятелства,  и разочарования, и любови, и работа… И до ден-днешен най-близките ми приятели са от там. 

И за магията на сцената: Това е нещо много лично. То не се отнася към другите. Аз, ако не се занимавам с това и не съм актриса, мисля, че ще полудея. Имам нужда всичката емоционалност и вътрешна енергия да ги давам. Това е нещо, което те завладява, нещо като наркотик. Особено ако си усетил онази енергия и адреналин, когато излезеш на сцена. Същото го има и пред камерата. Когато около теб има цял огромен екип, а ти играеш някаква много интимна сцена и когато кажат „екшън“ и ти трябва да си в тази сцена, пак адреналинът е… избивали са ми капки пот по челото. Ако Мартин е там, се чувствам по-спокойна, защото знам, че няма да ме остави да направя грешка. 

Питам я не загубва ли понякога себе си, и получавам най-откровеното: Аз никога не съм знаела кое точно е "себе си". Аз лично много се променям. СнимкаСтава въпрос за възгледите ми. Всяка следваща роля, в която влизам, ми отваря очите за неща, които не съм си представяла. Затова "себе си" е много относително понятие, то не е константа. 

Споменахме Мартин (режисьорът Мартин Макариев и Луиза Григорова си казаха "да" на морска сватба пред отбран кръг гости в курортното село Лозенец миналото лято) и съвсем по Бегбеде се опитвам да я провокирам с въпроса колко време трае любовта – три години или… Три години е един универсален срок, в който виждаш ще се получи ли, или няма да се получи. Време, което да си дадете, време да разбереш дали това е твоята любов, или по-скоро би пробвал и нещо друго. И когато дойде твоята любов ‚“няма 3, няма 5“. Ние с Мартин сега ще направим 5 години и любовта се засилва… 

По-скоро еднакви или по-скоро различни сте с него? Това, което ни събира и ни държи, е това, че имаме еднакъв светоглед, еднаква цел и посока, еднакво мислене в много голяма част от случаите. Аз съм много по-емоционална, показвам страшно много емоции, той също е емоционален, но някак си по-събран в себе си, по-интровертен.

Такава е Тя. Виждам я емоционална, грациозна, омиротворена… И не мога да не попитам Той ли успя да я укроти: Мартин е човекът, който ме укроти, определено. Но това се случи някак си естествено… 

След срещата с Луиза вече вярвам, че и най-щурите градски момичета се променят, стига да срещнат своя Мартин. И тогава „няма 3, няма 5“;)


Повече за „Привличане“, премиерна дата – 23 февруари:
Режисьор: Мартин Макариев

Актьори: Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Радина Боршош, Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Клои Рахал, Башар Рахал, Владо Пенев и др.
Сценарий: Яна Маринова, Борислав Захариев, Георги Ангелов и Александър Чобанов
Продуценти: Яна Маринова, Башар Рахал, Нова Телевизия

Историята:
Младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) е разкъсвана между любовта си към училището, което баща ѝ е основал и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите ѝ я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).
Повереният на Лора 12-и клас също е изправен пред проблеми. Диана (Луиза Григорова), дъщеря на основния спонсор на елитното училище (Башар Рахал), е красива и секси лигла, която не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата ѝ приятелка Соня (Радина Боршош). Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова. Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов (Александър Сано). Училищните връзки неизменно ще го оплетат. Чия страна обаче ще избере той? 

Месец преди абитуриентския бал на своя клас Лора Ангелова ще трябва да докаже на всички, че верният избор винаги е по-труден, но си струва! 

Още информация за „Привличане“ можете да откриете в официалната Фейсбук страницата на филма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна