Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

In The Palace Fest ще бъде официален партньор на наградите "Оскар" в Източна Европа

БНР Новини
Директорът на фестивала In The Palace Цанко Василев
Снимка: Булфото

Изключително международно признание за In The Palace Fest в Балчик дойде от Американската филмова академия (OSCAR® Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Тя даде правото на българския фестивал за късо кино да изпраща за официалната селекция през 2019 година своите победители в три категории.

Това означава, че най-добрият късометражен игрален и най-добрият късометражен анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара за филм, ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за "Оскар" в съответната категория още за 91-вото връчване на наградите (Animated Short Film/Live Action Short Film category of the Academy Awards®).

In The Palace Fest е най-утвърденият фестивал за късометражно кино в Източна Европа, насочен е към представяне на филми, нови медии и дигитални изкуства с дължина под 27 минути. Тази година фестивалът се готви за своето 15-ото издание, каза за „Артефир” Цанко Василев, директор на In The Palace Fest. 

Разговора можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна