Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искането за оставка на Жаблянов от заместник-председателския пост в парламента ще бъде гласувано утре

Снимка: БГНЕС

Предложението за отстраняване на депутата от БСП Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание е първа точка в дневния ред на утрешното заседание на парламента. Под искането са се подписали депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира още веднъж твърдението на Жаблянов, че Народният съд от 1945 година е бил „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“.

Има едно подигравателно поведение от страна на г-н Жаблянов. За представители на ръководството, които олицетворяват българския парламент, това е недопустимо като поведение“, заяви Цветанов.

Искането за оставка на Жаблянов не е аргументирана нито юридически, нито политически и  социалистите ще гласуват против, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Скандала го предизвикаха те и оттласнаха темата от истинската, а тя е против провеждането на Луковмарш, против прояви на фашизъм. Валери не е ангажирал с нищо Народното събрание в една позиция, която е партийна“, обясни Нинова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна