Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът "Опасни игри" ще бъде представен за първи път на българска сцена на 12 април

Снимка: БНР

Спектакълът „Опасни игри“ ще бъде представен за първи път на българска сцена на 12 април в зала 1 на НДК.

В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ солистката на спектакъла Андреа Крен коментира: Това е новата версия на „Lord of the Dance“. Все пак Флетли искаше да представи нещо по-ново, нещо, което е автентично и е характерно за 21-ви век. Това са костюмите, начинът, по който ние ще танцуваме, начинът, по който ще бъде подредено всичко на сцената, т.е. изцяло да може да се преживее както визуално и звуково ирландските танци.

Солистът Золтан Пап обясни: Целяхме се да постигнем едно подновяване, едно по-близко до настоящето шоу. Започнахме да работим с Майкъл Флетли и се стремим всяка част от шоуто да съдържа в себе си новост и да стигне до перфектността. Това отнема време, за да се постигне. Около 2 месеца се подготвяхме за шоуто. Това беше много тежка задача. Сигурен съм, че публиката ще хареса всяка една част, която сме подготвили.

Золтан Пап смята, че българските народни танци са много близки до ирландските: Ритъмът там е много важен. Естествено е малко по-различен, но основата е една. Така че имаме доста близости. За разлика от другите танци обаче в ирландските танци ние използваме повече краката. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна