Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Привличане" на екрана

БНР Новини

„Привличане“ не само към любовта, но и към доброто и злото, към всичко онова, което искаш от живота, без да позволяваш на някого да ти налага своето виждане за света и мястото ти в него – това е може би основата, на която стъпва насоченият към тийнейджърите нов български филм. Определян като свежа тийнейджърска история на границата между драмата и комедията, „Привличане“ се заражда като текст на смартфона на Яна Маринова – автор на историята и сценария на филма. След 7 месеца писане и взиране в телефона актрисата намира съмишленик в лицето на Башар Рахал, с когото решават да придадат облик и визия на този телефонен сценарий. Всъщност целият екип на филма е група от съмишленици, както казва и Рахал, който, освен че участва във филма, е и един от продуцентите на българската лента. 

68 000 лв. – толкова струва тази американска картинка, както наричат всички замесени в лентата „Привличане“-то на екрана. Екипът споделя, че всеки е направил компромис със себе си в името на добрата визия на филма. Според режисьора Мартин Макариев обаче „Привличане“ не е създаден толкова с добра техника, колкото със знания. Историята, която преплита в себе си любов, приятелства, предателства, музика и много танци, придобива вид на романтична комедия благодарение и на сценаристите Борислав Захариев и Георги Ангелов. Тя е разказана чрез превъплъщенията на актьорите, които участват в нея – Луиза Григорова, Койна Русева, Владо Пенев, Александър Сано, Радина Боршош, Живко Симеонов и други.

В „Привличане“ има много хумор и в същото време много страсти, интриги, амбиция и борба за власт, споделя Яна Маринова, която си признава, че е радостна от факта, че е успяла и да се превъплъти в една от ключовите роли във филма. Какво още сподели актрисата, каква е визията на режисьора Мартин Макариев и какво казаха замесените в това екранно „Привличане“ по време на специалната медийна прожекция на филма, чуйте във звуковите файлове. Самото „Привличане“ пък можете да гледате от 23 февруари по кината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна