Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър "София" разкрива "тайни от кухнята" пред децата

От 24 февруари Театър София стартира втората си поредица от арт събития за деца: „Как работи театърът“ 2. Какво ще включат заниманията, които ще продължат до края на сезона, разказва PR специалистът на театъра Милена Стратиева:

От февруари до юни, в различни дни - събота и неделя, ще посрещаме деца и родители, за да им разкрием по малко от магията как се прави театъра. Ще има и демонстрации, които показват иначе скрита за публикута част от създаването на театралната постановка. Има и образователен елемент, така децата ще научат много за нови за тях професии. Има игри, има творчески работилници, където децата също създават много за театъра, но съща така творят, създават приятелства с други дечица, учат се да споделят материалите, да използват рециклирани материали.

Актьори ще разкажат на децата какво е репетиция на маса, как се изгражда образ, как се определят характеристиките на героите - добри и лоши.  Заедно с екипа на Школа „Учи с мен“ ще бъде представена приказка на английски език и от трупата ще покажат за пореден път как творчеството, изкуството и игрите преодоляват езиковите бариери.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна