Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурсът "Вивапиано" набира кандидати за участие в седмото издание

Даниела Дикова (в средата) с наградените в конкурса "Вивапиано 2017"

Основан от Даниела Дикова и вдъхновен от делото на изтъкнатия български клавирен педагог Андрей Стоянов,  конкурсът за пианисти-непрофесионалисти "Вивапиано" има за цел да oкуражи всички, които се занимават с пиано, но не са избрали това занимание да стане част от професионалния им живот. Ако изучавате пиано в музикалните школи, свободни школи по изкуствата към музикалните училища, при частни педагози или в специализираните музикални учебни заведения, но не сте със специалност пиано и не се занимавате професионално и срещу заплащане с музициране, преподаване или акомпанимент, тогава "Вивапиано" е за Вас!

Седмото издание на конкурса ще се проведе между 30 март и 1 април 2018 г. в столичния Концертен комплекс "България". То ще бъде посветено на 80-годишнината от рождението на големия български пианист Антон Диков. По този повод всички участници, които имат желание да се състезават за Гран при и Гран при джуниър в галаконцерта "Вивапиано 2018" трябва да представят произведение от композитор, застъпен в репертоара на проф. Диков - Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс, Ференц Лист, Бела Барток или българските автори Веселин Стоянов, Димитър Ненов и Константин Илиев.

И тази година, паралелно с пианистите от всички възрасти, ще се състезават и певци-непрофесионалисти в конкурса "Вивавоче". Той ще се проведе на 30 март.

Повече подробности за регламента и специфичните изисквания за седмото издание на конкурса "Вивапиано" можете да намерите в сайта на фондация "Арденца". Срокът за записване за участие е 10 март 2018 г.

Чуйте още по темата в интервюто с пианистката и основател на конкурса Даниела Дикова за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна