Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Негово светейшество патриарх Неофит определи днешния ден като "празник на българската свобода, божията любов и велика милост"

Българският патриарх Неофит и руският Кирил отслужиха благодарствен молебен за 3-ти март

Руският патриарх Кирил благослови събралите се хиляди българи на връх Шипка

2
Патриарх Неофит (вдясно) и патриарх Кирил на общия молебен в шипченския храм „Рождество Христово“, където бяха президентът Радев и други български представители.
Снимка: БТА

Руският патриарх Кирил благослови събралите се хиляди българи на връх Шипка по случай Националния празник на България 3-ти март. Той се обърна към тях с призив:

„Да запазим християнските ценности и православните традиции на нашите отци. Всички сърдечно ви приветствам с тази забележителна годишнина и прекрасния паметник. Това е един празник за българския и руския народ. Амин!“.

"Хиляди войници и офицери от руската армия дадоха живота си за спасението на хора, които са свързани с тях чрез общата света православна вяра", каза руският патриарх Кирил.

Негово светейшество патриарх Неофит определи днешния ден като „празник на българската свобода, божията любов и велика милост“ и призова:

„Да пазим като най-скъпоценно съкровище православната ни вяра и да не заменяме нейните вечни и непреходни истини и ценности със съмнителни, а често и с явни душепагубни учения и влияния. В това е залогът на нашата истинска свобода. Амин. За многая лета.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна