Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерика Бриньоне и Марсел Хиршер с победи в световната купа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фредерика Бриньоне и Марсел Хиршер записаха победи за световната купа по ски- алпийски дисциплини

В Кран –Монтана (Швейцария)   Федерика Бриньоне спечели алпийската комбинация. Италианката бе пета след първия манш от дисциплината - супергигантски слалом, а в слалома даде трето време, което бе достатъчно да спечели комбинацията.

Бриньоне изпревара само с три стотни олимпийската шампионка в дисциплината от Пьонгчанг – представителката на домиканите Мишел Гизин. Петра Влъхова (Словакия) завърши трета на девет стотни след победителката. 

Италианката София Годжа, която водеше след първия манш на Супер-Г, се провали в слалома и остана осма в крайното подреждане.

Победата на Бриньоне е нейна осма в кариерата. тя триумфира в същата дисциплина в Кран-Монтана и през миналата година.

Уенди Холденер финишира четвърта в Кран-Монтана и спечели малката световна купа в комбинацията след проведените два старта през сезона. Швейцарката взе малкия кристален глобус в тази дисциплина и през 2016 година.

В генералното класиране за Световната купа води американката Микаела Шифрин с 1513 точки. Втора е Холденер с 952, а трета излезе Влъхова с 814.

При мъжете в Кранска гора (Словения) Марсел Хиршер спечели за рекорден седми пореден път в кариерата си световната купа по ски-алпийски дисциплини. Австриецът триумфира в днешния слалом в и е недостижим на върха в генералното класиране. Той има 289 точки пред втория Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който обаче не може да го измести от първото място, тъй като не участва в скоростните дисциплини. По програма до края на сезона има само по един старт в слалома и в гигантския слалом.

29-годишният Хиршер водеше след първия манш и с добро второ спускане спечели състезанието. Втори на 1.22 секунда остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети на 1.61 секунда завърши Рамон Ценхойзерн (Швейцария). Камен Златков не успя да завърши първия манш, а Алберт Попов не стартира в слалома.

В генералното класиране за Световната купа след 31 от 37 състезания Хиршер е начело с 1494 точки, следван от Кристоферсен с 1205 точки и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 716 точки.

В класирането за малката световна купа в слалома Хиршер има 874 точки, а след него е Кристоферсен със 710 точки и Мирер с 460 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна